Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ξεκίνησε η ανακύκλωση και στον Δήμο Τοπείρου. Το μήνυμα του Θωμά Μίχογλου

 anakyklosh topeiros (3) anakyklosh topeiros anakyklosh topeiros (1) anakyklosh topeiros (2)

Ανακύκλωση στον Δήμο Τοπείρου. Στις 19 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκε η διανομή του υλικού ανακύκλωσης στους Δημότες του Δήμου Τοπείρου. Τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους οικισμούς ώστε ο Δήμος Τοπείρου να συμμετέχει ενεργά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Το μήνυμα του Δημάρχου  Τοπείρου Θωμά Μίχογλου προς τους Δημότες:

Αγαπητοί, συνδημότες και συνδημότισσες,

Ο Δήμος Τοπείρου επεκτείνει ένα σημαντικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Δήμου μας για την ανακύκλωση υλικών σε όλους  τους οικισμούς.

Έχουμε αποκτήσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ανακύκλωση χαρτιού, χαρτονιού, γυαλιού, μετάλλων (αλουμίνιο – σίδερο) και πλαστικών.

Το όφελος που προκύπτει τόσο για τον Δήμο μας, όσο και για το περιβάλλον,  είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Με την ανακύκλωση περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν για ταφή, άρα έχουμε σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο για τον Δήμο,  όσο και για τους δημότες. Επιβαρύνουμε λιγότερο το περιβάλλον, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια, με την ανακύκλωση των υλικών.

Σε μια εποχή όπου το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει και έχει οργανώσει την τοποθέτηση τις επόμενες ημέρες δίκτυο ειδικών κάδων (χρώματος μπλε) σε όλους τους οικισμούς για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Διαθέτουμε ήδη ειδικό απορριμματοφόρο όχημα για την συγκομιδή και την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών.

Κάθε σπίτι έχει ήδη την ειδική τσάντα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Μπορούμε όλοι μαζί να συμμετέχουμε και να συμβάλλουμε ενεργά και υπεύθυνα στην ανακύκλωση ξεκινώντας από την διαλογή στην πηγή που είναι το σπίτι μας.

Μπορούμε να συμμετέχουμε στην προστασία και διαφύλαξη του πλούσιου φυσικού μας περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης,  μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Πρέπει όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια και να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητα μας. Η συμμετοχή όλων μας στην ανακύκλωση συσκευασιών αποτελεί ανάγκη επιβεβλημένη γιατί μόνο εμείς μπορούμε με τις ενέργειες μας να διατηρήσουμε τον τόπο μας πιο όμορφο και πιο καθαρό,  όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Μαζί λοιπόν,  με όλους τους δημότες, τους μαθητές και  τους επαγγελματίες,

πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα.

Η Ανακύκλωση είναι στάση Ζωής

Όλοι μαζί συμμετέχουμε Ενεργά

Προστατεύουμε τον Δήμο μας και το Περιβάλλον

Σχετικά Άρθρα