Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Οι προτάσεις του Αλέκου Κοντού και της ΣΕΚΕ Α.Ε. για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνού στην Ελλάδα

kontos alekos

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση είχαμε χθες το απόγευμα στο ΕΒΕ Ξάνθης με θέμα το παράνομο εμπόριο καπνού στην Ελλάδα. Στην ημερίδα αυτή παρέστη ως ομιλητής και ο Ξανθιώτης Βουλευτής της Ν.Δ. και Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε. κ. Αλέκος Κοντός. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η Philip Morris Παπαστράτος με την υποστήριξη της ΣΕΚΕ Α.Ε.

Κατά την τοποθέτησή του ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε. κατέθεσε μεταξύ άλλων και τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης εμπορίας καπνού.

Ειδικότερα πρότεινε τα εξής:

1. Τη συγκρότηση ειδικού συντονιστικού οργάνου, αποτελούμενο από στελέχη όλων των εμπλεκόμενων ελεγκτικών και διωκτικών Αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος (Αστυνομία, Λιμενικό, ΣΔΟΕ, Τελωνειακές υπηρεσίες κλπ). Αποκλειστική αρμοδιότητα του οργάνου θα είναι η σε πανελλαδικό επίπεδο έρευνα και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων που διακινούν τα παράνομα καπνικά προϊόντα στη χώρα.

2. Μείωση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων. Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια απεδείχθη ότι είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στα έσοδα του κράτους.

3. Αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης των παράνομων καπνικών προϊόντων.

4. Ενεργοποίηση των καπνοπαραγωγών, αλλά και των καταναλωτών στην κοινή προσπάθεια των Αρχών της πολιτείας και της καπνοβιομηχανίας που στόχο έχει την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου.

Σχετικά Άρθρα