Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

735 προληπτικές ιατρικές κι οδοντιατρικές εξετάσεις στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» για 240 παιδιά του Δήμου Ξάνθης

Ο ορθοπεδικός- χειρούργος γιατρός Μπάχας Ζίαντ εξέτασε εθελοντικά παιδιά της Ξάνθης

  ipokraths ipokraths (1) mpaxas ziant Ιπποκράτης Ξάνθη 6

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου, το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στη στήριξη της Johnson & Johnson, επισκέφθηκε την Ξάνθη.

Ο «Ιπποκράτης» συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα κάνοντας πράξη το στόχο του Οργανισμού να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά. Με την πολύτιμη συμμετοχή των τοπικών γιατρών και οδοντιάτρων, αλλά και τη σημαντική υποστήριξη τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 735 προληπτικές εξετάσεις σε 240 μαθητές Δημοτικών σχολείων της Ξάνθης.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά αποτελεί προσπάθεια του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να καταγράψει κλινικά ευρήματα και σε ειδικές περιπτώσεις να παραπέμψει τα παιδιά στα αρμόδια ιατρικά και κοινωνικά τμήματα του Οργανισμού για πιο εξειδικευμένη υποστήριξη και φροντίδα.

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002. Από την έναρξη τους έως και το Δεκέμβριο του 2014 έχουν εξεταστεί συνολικά  57.505 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα ιατρεία του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στελέχωσαν παιδίατροι, οδοντίατροι οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι και ορθοπεδικοί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ:

Στον Πρόεδρο, κύριο Αναστάσιο Καραδέδο, και στα Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης για την εθελοντική και ανεκτίμητη προσφορά τους προς τα παιδιά

Στον Πρόεδρο, κύριο Ανδρέα Πανταζόπουλο, στη Γενική Γραμματέα κυρία Ευδοξία Σαμψωνίδου  και στα Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης για την εθελοντική και ανεκτίμητη προσφορά τους προς τα παιδιά

Στο Δήμο Ξάνθης και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κύριο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο για την πολύτιμη υποστήριξή του

Στο Διοικητή κύριο Αθανάσιο Πάσχο, στο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας  κύριο Αθανάσιο Χιώτη και στη Διευθύντρια Οφθαλμολογικής Κλινικής κυρία Δέσποινα Σταμπουλή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για τη θετική τους ανταπόκριση

Στη Διευθύντρια, κυρία Σοφία Παπαγεωργίου του Π.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης

Στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ξάνθης και ιδιαίτερα στο Διευθυντή κύριο Αναστάσιο Μάρκου

(Μεταξύ των εθελοντών γιατρών της Ξάνθης που εξέτασαν τα παιδιά ήταν και ο πολύ γνωστός ορθοπεδικός- χειρούργος Ζιάντ Μπάχας που διατηρεί γραφείο στην πόλη μας).

Σχετικά Άρθρα