ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Αδελφοποιήθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης με αντίστοιχο της Ιταλίας

Σε κλίμα φιλίας οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και πρόσφεραν Ξανθιώτικα προϊόντα  !

 2o gymnasio xanthis

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του 2ου Γ/σιου Ξάνθης με αντίστοιχη σχολική μονάδα (Ε. Palumbo) στο Πρίντεζι της κάτω Ιταλίας. Η τελετή έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους δ/ντες των σχολείων. Είχε προηγηθεί θερμή εκδήλωση κατά την οποία οι δυο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν δώρα και φιλοφρονήσεις, τονίζοντας τους δεσμούς φιλίας των χωρών και ιδιαίτερα της Ελληνόφωνης ευρύτερης περιοχής. Η Ελληνική κοινότητα «Αγ. Νικόλαος» πρωταγωνίστησε στην γνωριμία και αδελφοποίηση των σχολείων και ήταν αυτή που υποδέχτηκε τους Ξανθιώτες. Μεταξύ άλλων οι μαθητές πρόσφεραν παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες επιχειρήσεις της πόλης που συνέφεραν γενναιόδωρα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και στηρίζοντας έμπρακτα την μαθητική κίνηση.

Η 45μελής ομάδα, καθώς και οι συνοδοί τους, ξεναγήθηκαν στις ομορφιές του Λέτσε, Καλημέρα, Τάραντα και Οτράντο, ενώ στην αποκορύφωση των διμερών εκδηλώσεων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Θράκης, ντυμένοι στα χρώματα της στολής του συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, που φρόντισε να ντύσει με χαρά τους μαθητές. Στο τέλος σειρά είχε η Ιταλική χορευτική «Ταραντέλλα», ενώ στο συρτάκι Έλληνες και Ιταλοί έγιναν ένα, σκορπίζοντας κέφι και χαμόγελα.

Οι  Ξανθιώτες μετέφεραν πρόσκληση ανταπόδοσης φιλοξενίας του δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου, ενώ με κάθε τρόπο διαφήμισαν τουριστικά τις ομορφιές της περιοχής και ιδιαίτερα της παλιάς πόλης.

Ο  δ/ντης του 2ου Γ/σιου Ξάνθης Π. Νταουτίδης και οι συνοδοί καθηγητές (Μαυροφρύδης, Βουγιουκλή, Αλεξιάδου) ευχαρίστησαν όλους τους ανθρώπους, φορείς και επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην θετική ολοκλήρωση της αδελφοποίησης των σχολείων και τόνισε την πολύτιμη και πολύπλευρη απόκτηση γνώσης και εικόνων που περικλείουν τέτοιου είδους μαθητικές εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Σχετικά Άρθρα