fbpx
ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Πανθρακικός – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0. Παραμένει στην κατηγορία η Θρακική ομάδα

skoda panthrakikos

Φινάλε με ήττα για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Superleague 2014-15. Στο Δημοτικό Στάδιο της Κομοτηνής η ξανθιώτικη ομάδα έχασε με σκορ 2-0 από τον Πανθρακικό. Τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν από τον Κάσες στο 21ο λεπτό και από τον Ίγκορ στο 31ο.
Στην 8η θέση της βαθμολογίας τερμάτισε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε 34 αγωνιστικές κέρδισε 12 παιχνίδια, 11 έληξαν ισόπαλα ενώ γνώρισε την ήττα σε άλλα τόσα. Εντός έδρας είχε 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ μακριά από το γήπεδό της κέρδισε 4 φορές, πήρε βαθμό άλλες 4 ενώ έχασε σε 8. Συνολικά σκόραρε 44 φορές ενώ δέχθηκε 41 γκολ έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Παντελή Καπετάνο και Σίλβα Κλέιτον με 10 γκολ. Κορυφαίος σε χρόνο συμμετοχής ήταν ο Αντριάν Λουσέρο.

Η αποστολή

Beljić Nikola, Fernando Pereira Wallace, Ghomsi Antonio, Lucero Adrián, Walter Fernández Balufo, Αναστασόπουλος Νίκος, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γκαραβέλης Αθανάσιος, Γούτας Δημήτρης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Ορφανίδης Πέτρος, Παπάζογλου Αναστάσιος, Παπαστεριανός Μανώλης, Πασχαλάκης Χρήστος, Ράνος Αντώνιος, Τριάδης Παναγιώτης

Αρχική Ενδεκάδα

1. Γκαραβέλης Αθανάσιος

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Ghomsi Antonio

4. Παπάζογλου Αναστάσιος

5. Καρυπίδης Χρήστος

6. Βασιλακάκης Θεόδωρος

7. Παπαστεριανός Μανώλης

8. Lucero Adrián

9. Beljić Nikola

10. Ράνος Αντώνιος

11. Τριάδης Παναγιώτης

Αναπληρωματικοί

Fernando Pereira Wallace

Walter Fernández Balufo

Αναστασόπουλος Νίκος

Γούτας Δημήτρης

Καπετάνος Παντελής

Ορφανίδης Πέτρος

Πασχαλάκης Χρήστος

Περιγραφή αγώνα

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague 2014-15 την Κυριακή 10 Μαΐου με την SKODA ΞΑΝΘΗ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανθρακικό σε μία αναμέτρηση κομβική για το μέλλον της ομάδας της Κομοτηνής στην κατηγορία. Η ξανθιώτικη ομάδα έψαχνε την πρώτη της νίκη μετά τις 22 Μαρτίου στο πρωτάθλημα και το 1-0 επί του Ατρόμητου καθώς στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και Παναθηναϊκό ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια. Αντίθετα οι γηπεδούχοι μετά το 0-1 στη Βέροια ζητούσαν τους βαθμούς με τους οποίους θα ανανέωναν την παρουσία τους στη Superleague για 4η σαιζόν.
Οι δύο αντίπαλοι είχαν αρκετές απουσίες στην αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής με τους Ντιγκινί, Εμπόου, Ρομέου ναι είναι τιμωρημένοι και τον Τσουμάνη να προστίθεται στη λίστα των τραυματιών ενώ η ξανθιώτικη ομάδα δεν μπορούσε να βασιστεί στις υπηρεσίες των τιμωρημένων λόγω καρτών Ομπόντο, Σολτάνι και Μπέρτου καθώς και των τραυματιών Κομεσίδη, Ζαρόπουλου, Κυριακίδη, Λισγάρα και Φλίσκα.
Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα στην προσπάθειά του για τη νίκη παράταξε τους Αθανασιάδη, Μεχία, Χρήστου, Ποτουρίδη, Μελίσση, Μπαϊκαρά, Ηλιάδη, Μάρτινς, Τζάνη, Κάσες και Ιγκόρ ενώ από την δική του πλευρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια στο ντεμπούτο του στην Superleague, τους Μπαξεβανίδη – Γκομσί στις θέσεις των μπακ, τους Παπάζογλου – Καρυπίδη κεντρικούς αμυντικούς, τους Βασιλακάκη – Παπαστεριανό στον άξονα του κέντρου, τον Λουσέρο λίγο πιο μπροστά και τους Μπέλιτς – Τριάδη στα άκρα της μεσαίας γραμμής με τον Ράνο σέντερ φορ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά είχαν δύο καλές στιγμές με τον Τζάνη και τον Κάσες, όμως ο Γκαραβέλης τους σταμάτησε. Όμως στο 21ο λεπτό ο Κάσες κατάφερε να σκοράρει, σε μία φάση που προκάλεσε τις αντιδράσεις του πάγκου της ξανθιώτικης ομάδας, καθώς ο επιθετικός των γηπεδούχων στο ξεκίνημα φάνηκε να παίρνει την μπάλα με το χέρι και στη συνέχεια με πλασέ έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός σημείωσε και δεύτερο γκολ βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Ο Ίγκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0 ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να βάλει στο παιχνίδι τον Βάλτερ αντί του Τριάδη που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο εκτός από την εντυπωσιακή νέα απόκρουση του Γκαραβέλη στο γυριστό του Ίγκορ στο 37’.
Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και σταδιακά η SKODA ΞΑΝΘΗ ανέβασε την απόδοσή της. Αποτέλεσμα ήταν να ασκήσει πίεση στον Πανθρακικό που φαινόταν ότι ήθελε να διαχειριστεί το υπέρ του 2-0. Στο 54’ ο Ράνος από κοντά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα η ευκαιρία να χαθεί. Στο 62’ οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή με τον Ρόκα να περνά στο παιχνίδι τον Χασομέρη αντί του Κάσες και τον Λουτσέσκου να βάζει τον Γουάλας αντί του Λουσέρο. Στο 68’ ο Γκαραβέλης σταμάτησε το φάουλ του Ίγκορ σε ένα δεύτερο μέρος χωρίς πολλές ευκαιρίες. Μέχρι το φινάλε τίποτα δεν άλλαξε με τους προπονητές να κάνουν και τις υπόλοιπες κινήσεις τους (ο Σέτι αντί του Ίγκορ στο 78’ και ο Ορφανίδης στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στο 80’ αντί του Μπέλιτς) και με το 2-0 να «σφραγίζεται» η αναμέτρηση.

Οι καλύτερες στιγμές

6’ Η κεφαλιά του Τζάνη μετά τη σέντρα του Κάσες σταμάτησε στον Γκαραβέλη.
13’ Σουτ του Κάσες από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Γκαραβέλης σε κόρνερ.
21’ Ο Κάσες μπήκε από αριστερά και με πλασέ έκανε το 1-0.
27′ Σέντρα του Μπαϊκαρά, κεφαλιά του Τζάνη, έπεσε στη γωνία του ο Γκαραβέλης και έδιωξε σε κόρνερ!
31’ Ο Ίγκορ με ατομική προσπάθεια και σουτ έκανε το 2-0.
37’ Ο Γκαραβέλης διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Ίγκορ!
54’ Ο Ράνος μέσα στην περιοχή έκανε το αδύναμο πλασέ με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει.
68′ Εκτίναξη του Γκαραβέλη που απέκρουσε το φάουλ του Ίγκορ στο αριστερό του «Γ».

Διαιτητές

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Σταθόπουλος Παναγιώτης (ΕΠΣ Ηλείας)
Β’ Βοηθός: Καραγκιζόπουλος Γιάννης (ΕΠΣ Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Κύζας Γιώργος (ΕΠΣ Δράμας)
Κίτρινες: 66′ Παπάζογλου, 74’ Μελίσσης, 79’ Μπαϊκαρά.
Κόκκινη:

Συνθέσεις

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μεχία, Χρήστου, Ποτουρίδης, Μελίσης, Μπαϊκαρά, Ηλιάδης, Μάρτινς, Τζάνης (89’ Μπαλτά), Κάσες (62′ Χασομέρης), Ιγκόρ (77’ Σέτι).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Παπάζογλου, Καρυπίδης, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Τριάδης (34’ λ.τρ. Βάλτερ), Μπέλιτς (80’ Ορφανίδης Π.), Λουσέρο (62’ Γουάλας), Ράνος.

Σχετικά Άρθρα