Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Σουφλί Έβρου: Παιδείας Παίγνια Και Μουσικά Μοτίβα Στην Ποίηση Του Θωμά Βουγιουκλή

ΦΩΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 2 ΦΩΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 3 ΦΩΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 1

Σε ένα ιδιαίτερο ιστορικό πολιτιστικό χώρο στο Σουφλί Έβρου, στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, ο ποιητικός λόγος του διακεκριμένου Μαθηματικού,  Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Θωμά Βουγιουκλή, με την ευκαιρία της πρόσφατης ποιητικής του συλλογής «Το Ψάρι Βρωμάει….. από το Κεφάλαιο», στάθηκε για ακόμη μία φορά η αιτία για ένα ταξίδι στο φώς της γαλήνης.

Παρουσιαστής και πολύτιμος οργανωτής της όλης εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Μανάκας, Συνθέτης, Παιδαγωγός, Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Διδυμοτείχου. Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Θωμάς Βουγιουκλής με έναν απλό, συνετό και απέριττο τρόπο ζωής και γραφής, χάραξε χρόνια τώρα μία προσωπική  πορεία, απαλλαγμένη από ιδεοληψίες.

Η ποιητική-κεντητική του γραφή, εξακολουθώντας  να αποτελεί όριο και μέτρο δημιουργίας, ώθησε τους μετέχοντες της εκδήλωσης να χαράξουν την δική τους αφετηρία για να ζήσουν μικρές ιστορίες, εμπειρίες και αισθήσεις ζωής.

Ο Θωμάς με την αγνότητα και την γνώση του, να αλληλοϋποστηρίζονται πάνω στην ωριμότητά του, κάθε φορά που γράφει, πετυχαίνει συνεχώς να ακουμπάει πρόσωπα και πράγματα καθώς και να αφουγκράζεται το θρόισμα του αγγέλου, με αποτέλεσμα η διανοητική του αποθήκη να μην αδειάζει ποτέ.

Τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν στο πρωινό συναπάντημα της Κυριακής…..

Με εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης

Εκδότης-Βιβλιοπώλης

Σχετικά Άρθρα