Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Εξαιρετική ημερίδα για το ΝΕΡΟ στον Δήμο Αβδήρων. Εντυπωσιακά στα στοιχεία της ΔΕΥΑ τα οποία παρουσίασε ο πρόεδρος Νίκος Χατζόπουλος

DSC_0043 DSC_0002 DSC_0006 DSC_0018 DSC_0019 DSC_0020 DSC_0023 DSC_0024 DSC_0026 DSC_0028 DSC_0030 DSC_0032 DSC_0041 DSC_0042

Σε μια κατάμεστη αίθουσα- πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ξάνθης και μάλιστα Κυριακή απόγεμα- η ΔΕΥΑ Αβδήρων πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ημερίδα σχετική με την παρουσίαση των δράσεων της διοίκησης (μειώσεις- τιμολογιακή πολιτική- διακοπές σε όσους χρωστούν κλπ) αλλά και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24/5/2015 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών, στη Γενισέα και την παρακολούθησαν πάνω από 300- 350 άτομα. Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του έργου και των στόχων της επιχείρησης από τον Πρόεδρό της, οικονομολόγο κ. Νίκο Χατζόπουλο, η ανάλυση και εξήγηση των τελών που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών που έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ και πολιτικό μηχανικό κ. Γιώργο Αποστολίδη και η ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του πόσιμου νερού και των κανόνων που διέπουν την ορθή διαχείρισή του την οποία έκανε ο Δρ. Π. Μελίδης επίκουρος καθηγητής του τμήματος μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ.

Τον ομιλιών προηγήθηκε η προβολή ενός πολύ επιμορφωτικού βίντεο σχετικά με την σημασία και την σπουδαιότητα του ΝΕΡΟΥ του πολυτιμότερου αγαθού που έχουμε. Στην συνέχεια ο πρόεδρος κ. Νίκος Χατζόπουλος αφού παρουσίασε το μέγεθος της εταιρίας έδωσε και την είδηση της ημέρας, ότι δηλαδή ο δήμος αφού ελέγξει όλους τους λογαριασμούς θα προχωρήσει σε διακοπές σε όσους καταναλωτές χρωστούν μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν εκ συστήματος… όπως είπε αυτό είναι άδικο για τους άλλους που χρόνια επωμίζονται τα βάρη της ΔΕΥΑΑ μόνοι τους. Διευκρίνισε ότι ο Δήμος έχει κοινωνική πολιτική και ότι η ΔΕΥΑΑ μετά και από τις εντολές του Δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη αλλά και την δική του πολιτική βούληση θα είναι δίπλα στις οικογένειες που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν και ότι κανείς που έχει ανάγκη το νερό δεν θα το στερηθεί.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ στην τοποθέτησή του έκανε μια ανάλυση κόστους για τους λογαριασμούς του νερού σε Ξάνθη, Τόπειρο και Άβδηρα από την οποία προέκυψε ότι το νερό στα Άβδηρα είναι το φθηνότερο και ότι στην Ξάνθη πληρώνουμε υπερδιπλάσιο λογαριασμό για τις ίδιες καταναλώσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 300 κάτοικοι της περιοχής Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και ο πρόεδρος (κ. Σδρέβανος) και στελέχη της ΔΕΥΑ Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα