Ατζέντα Τελευταία Νέα

Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού από 15 έως 17 Μαΐου στο ΔΠΘ

dpth-panepistimio1

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ανοίγει για 23η φορά τις πύλες του την Παρασκευή στις 15 Μαΐου. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση στο στόχο που έβαλε πριν από 22 χρόνια και διοργανώνει και πάλι το συνέδριό του από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2015.

Αναμένεται και φέτος να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Θράκης αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου. Εννέα Σεμινάρια, και έντεκα στρογγυλές τράπεζες με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές είναι προγραμματισμένα από την Παρασκευή έως την Κυριακή. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 141 προφορικές και 121 αναρτημένες ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλη» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Στη διάρκεια της τελετής θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου, από τον κ. Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο MD, PhD, με θέμα: “Η Ανθρώπινη Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες κατά τη Διάρκεια Αθλητικών και Επιστημονικών Υπερεγχειρημάτων», ο οποίος θα τιμηθεί από το Συνέδριο με το «Βραβείο Ν. Σαμαρά». Την απονομή θα κάνει η σύζυγος του εκλλιπόντος κορυφαίου Έλληνα βολευμπολίστα. Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Σερβία, Βουλγαρία, Η.Π.Α., Τουρκία, Φιλανδία, Ιράν, Λιβύη, Ην. Βασίλειο, Αυστραλία και Καζακστάν θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή κάνοντάς την για μερικές μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης.

Το συνέδριο θα συνεχίσει να φιλοξενεί όλον αυτό τον κόσμο που θεωρεί πλέον ανάγκη του να βρεθεί στην Ροδόπη για τρείς ημέρες και κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, συνεχίζει μια επιτυχημένη συνεδριακή παράδοση και στοχεύει πάντα στην αναβάθμιση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συνέδρων. Η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει ένας σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος. Για ακόμα μια χρονιά το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 19:00 παρέχεται η δυνατότητα απασχόλησης των παιδιών στους συνέδρους. Τέλος όλες τις ημέρες του Συνεδρίου θα είναι παρόντες εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Σχετικά Άρθρα