Επιχειρήσεις Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ανακλήθηκε το voucher για 16.600 ανέργους. Δεν μπορεί να τους πληρώσει ο Τσίπρας!!!

voucher anergoi

Την ανάκληση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας, (voucher) ανέργων 29 έως 64 ετών, σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με εγγυημένη απασχόληση στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης, αποφάσισε η ειδική γραμματεία διαχείρισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ανακλήθηκε μετά από αίτημα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, «λόγω σημαντικών σχεδιαστικών προβλημάτων της πρόσκλησης».

Το πρόγραμμα, προέβλεπε την ένταξη για πέντε μήνες 16.620 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, σε εταιρείες του κλάδου κατασκευών, της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και των νέων τεχνολογιών (πληροφορική και εφαρμογές πληροφορικής).

Περιλάμβανε επίσης, θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 300 ωρών και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος, να προσλάβουν το 25% για τουλάχιστον δύο επιπλέον μήνες, με ελάχιστες αποδοχές τα 25 ημερομίσθια ανά μήνα.

(Η επίσημη δικαιολογία είναι τα σημαντικά σχεδιαστικά προβλήματα αλλά η ουσία είναι ότι ο Τσίπρας δεν έχει φράγκο στα ταμία και δεν θα μπορέσει να τους πληρώσει με … αέρα… γι αυτό και σταμάτησαν οι διαδικασίες προσλήψεων!!!).

Σχετικά Άρθρα