Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Φρέσκα χρήματα από το ΕΣΠΑ φέρνει ο Γιώργος Παυλίδης. Έδωσε οδηγίες στους Δημάρχους της ΑΜΘ να ετοιμάσουν μελέτες για έργα

orkomosia paylidh zagnaferh (34)

Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα της κεντρικής διοίκησης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης αναζητεί διέξοδο στην ανάπτυξη της περιοχής στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που ανοίγει το καλοκαίρι και θα πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα μιας και είναι η μοναδική σίγουρη πηγή εσόδων για την περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε χθες το μεσημέρι όλους τους Δημάρχους της περιφερείας σε σύσκεψη για το ΕΣΠΑ και για τον προγραμματισμό των έργων του κάθε δήμου ξεχωριστά.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκε η προετοιμασία των Δήμων σε στρατηγικό σχεδιασμό και ετοιμότητα μελετών για την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ που ξεκινά μέσα στη χρονιά.  Από την πλευρά της περιφερειακής αρχής και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Διαχειριστικής Αρχής έγινε ενημέρωση για τους τομείς και τα μέτρα που θα «ανοίξουν» μέσα στη χρονιά και τον προγραμματισμό που πρέπει να υπάρξει έγκαιρα από τους Δήμους.

Στόχος είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής απορροφητικότητα ς από τους πόρους του νέου μεγάλου χρηματοδοτικού εργαλείου για τη χώρα ενώ για το σκοπό αυτό συστήθηκε και ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο επιφορτίζεται με τον καλύτερο προγραμματισμό των Δήμων και την επικοινωνία με την περιφέρεια. (Μετά την σύσκεψη αυτή ο κάθε δήμος θα κληθεί να παραδώσει τις ώριμες μελέτες του προς ένταξη… όσοι αδιαφορήσουν θα μείνουν χωρίς εντάξεις. Τόσο απλό!).

huqsvarna

Σχετικά Άρθρα