Αθλητικά Τελευταία Νέα

Τέταρτος ημιτελικός στην ιστορία της SKODA Ξάνθη ο σημερινός! (video)

skoda semi filan2

Το 2002 τον «δήμιο» τον λέγανε Παπίλια! Το 2005 τον εκτελεστή της τον λέγανε Μπενίσκο! Το 2007 το όνομα του ήταν Αλεξανδρος Τζιόλης. Σε όλα τα παραπάνω έφερε και τις δικές της ευθύνες,ίσως μόνο στην μονομαχία με την ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε κάτι παραπάνω από αυτό το οποίο είχε εξ’αρχής ζητήσει γιατί ο συγκεκριμένος διαιτητής πολύ απλά της το «απαγόρευσε».

Με τον Άρη ενδεχομένως υποτίμησε την κατάσταση. Τι ενδεχομένως. Σίγουρα…

Ενώ με τον Παναθηναικό έδειξε όλη την -τότε- ηττοπάθεια της.Υπήρχαν αθλητές εντός του γηπέδου που τα έβλεπαν όλα «πράσινα» από το άγχος τους.

Το αυριανό παιχνίδι όμως είναι δίχως αύριο.Σε έναν αγώνα-ΓΙΟΡΤΗ,με δυο ομάδες που του χρόνου θα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια «ανταγωνιστικές» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα με αρκετό κόσμο στις κερκίδες ,η ομάδα της Ξάνθης έχει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ευκαιρία να «καθαρίσει την μπουγάδα» παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!Το πλεονέκτημα του 1-0 στο Καυταντζόγλειο;Μεγάλο.Αλλά δεν προδικάζει τίποτα.Η «στραβή» γίνεται εύκολα.Ένα γκολ του Ηρακλή και το παιχνίδι γίνεται ΚΟΛΑΣΗ.Τόσο απλά…

Τα οφέλη μιας πρόκρισης;

Αγωνιστικά.Πηγαίνεις τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και διεκδικείς ΟΧΙ μόνο το τρόπαιο…που θα είναι και το πρώτο στην ιστορία σου ως ομάδα Σούπερ Λίγκα.Αλλά βάζεις και στοίχημα με τον εαυτό σου πώς αν νικήσεις τον Ολυμπιακό εκεί μπαίνεις κατευθείαν ομίλους στο Europa League ,βάζοντας μεγάλα έσοδα στα ταμεία σου και αυτομάτως αλλάζεις επίπεδο!

Ηθικά.Παύεις να είσαι ο αιώνιος LOOSER.Υπάρχει ο άγραφος κανόνας άλλωστε που λέει πώς όταν η Ξάνθη πάει να κάνει το παραπάνω βήμα στην ιστορία της…τρώει τα «Σωθικά» της με ήττες που την αναγάγουν σε «Ηρακλή της επαρχίας».Γιατί κάποιοι έτσι την φωνάζουν.Και απέναντι στο παρατσούκλι της αύριο έχει την τύχη να ορίσει την μοίρα της…

Οπαδικά.Κερδίζεις κόσμο.Ρωτήστε τον Λαρισαίο οπαδό γιατί υποστηρίζει την ομάδα του με τέτοια θέρμη.Πληθυσμό μεγάλο έχουν και άλλες πόλεις.Τέτοιον τοπικισμό όμως όπως στην Λάρισα δεν συναντάς πουθενά.Ο λόγος είναι οι τίτλοι!Ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα!Αυτό το λέει όλα…Γεννιέται ο πιτσιρικάς και μαθαίνει οτι η ομάδα του κέρδισε τίτλους.Μεγάλο πράγμα για τον οπαδό αυτό.Τον διατηρεί ΕΝΕΡΓΟ.ΔΕΝ είμαστε Αγγλία…να έχουμε μπολιαστεί με την νοοτροπία πώς πρέπει να τοπικιζόμαστε.Δυστυχώς.Άρα πρέπει να προσδώσουμε κίνητρα!

Εξωαγωνιστικά: Το Status της ομάδας μεταβάλλεται.Μετατρέπεται πλέον σε Κυπελλούχο…η φιναλίστ.Το First is all and second is nothing ισχύει για ομάδες τύπου Τσέλσι,Μπαρτσελόνα,Ρεάλ. Θυμόμαστε όλοι όμως πώς ο Ιωνικός,ο Απόλλων και ο Άρης με 25.000 κόσμο πήγαν τελικό…και ας έφαγαν τα «μούτρα» τους εκεί.Στο κάτω-κάτω το «μαράζι» όλων μας πάει περίπατο καθώς θα έχει γίνει πραγματικότητα.

Συμπέρασμα.Είναι μια τεράστια ευκαιρία.Δεν γνωρίζω ειλικρινά…αν θα έχουμε την δύναμη μετά να ανταπεξέρθουμε ως οφείλουμε σε ένα «στραβό» αποτέλεσμα.Ας μην το μελετάμε.Η στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντική για το οικοδόμημα που λέγεται SKODA ΞΑΝΘΗ και ας αναλογιστούμε όλοι μας πόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία να υφίσταται αυτό το εργοστάσιο για τον Νομό μας!Θέλουμε όμως και κίνητρο.

Τέτοιο ΚΙΝΗΤΡΟ, ΔΕΝ ξαναβρίσκεις. Ας μην μας απογοητεύσετε.

Πηγή www.xanthi-sport.gr

Σχετικά Άρθρα