Οικολογία Τελευταία Νέα

Συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με την HELMEPA για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1970, με πρωτοβουλία του ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ, για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 2009. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, δέχτηκε στο Κέντρο πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή, 35 μαθητές από το 19ο σχολείο Καβάλας. Η επιμορφωτική αυτή επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής Εκστρατείας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες που πραγματοποιεί η HELMEPA στην Καβάλα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου, ενημερώθηκαν αρχικά για το οικοσύστημα του Δέλτα Νέστου στη θεματική έκθεση του Κέντρου πληροφόρησης, στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ που αφορούσε το υγροτοπικό σύμπλεγμα του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τέλος μετέβησαν στην λιμνοθάλασσα της Κεραμωτής όπου με τα τηλεσκόπια του Φορέα  παρατήρησαν διάφορα είδη πτηνών όπως  Σταχτοτσικνιάδες (Ardea cinerea), Φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber), Λευκοτσικνιάδες(Egretta garzetta) και διάφορα είδη παπιών.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες  για την «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης» να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα των οικοσυστήματων του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ με σκοπό τη διατήρηση ενός καθαρού πλανήτη!

Σχετικά Άρθρα