Μειονότητα Τελευταία Νέα

Με τεράστια συμμετοχή και ενθουσιασμό η τελετή χάτιμ στην Παλιά Χρύσα για 19 μουσουλμανόπαιδα

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

xatim palia xrysa 2015 xatim palia xrysa 2015 (2) xatim palia xrysa 2015 (3)xatim palia xrysa 2015 (1)

Τελετή Χάτιμ (είναι η τελετή λήξης των μαθημάτων Κορανίου) πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Απριλίου στην Παλιά Χρύσα με την συμμετοχή 19 μαθητών αγοριών και κοριτσιών παρουσία πλήθος κόσμου. Τα παιδιά (τα περισσότερα) από την Παλιά Χρύσα υπό την καθοδήγηση του θρησκευτικού δασκάλου τους, πραγματοποίησαν σε ένα όμορφο περιβάλλον το χάτιμ υπο το βλέμμα των αρχών του τόπου του Ιμάμη των συγγενών τους και πλήθος κόσμου.

Κατά την παράδοση των μουσουλμάνων υπάρχουν τρία θεμελιώδη στοιχεία. Αυτά είναι η θρησκεία, η γλώσσα και ο πολιτισμός. Οι τελετές χάτιμ αναβιώνουν με ένα ωραίο τρόπο και τα τρία αυτά στοιχεία.

Γι φέτος είχαμε και μια διαφοροποίηση από άλλες χρονιές, για πρώτη φορά στο τραπέζι που ακολούθησε του εορτασμού (απέναντι από το Τζαμί) αποφασίσθηκε να συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι άνδρες και οι γυναίκες να γιορτάσουν από τα σπίτια… Ήταν απόφαση του Ιμάμη ο οποίος είπε «οι γυναίκες να πάνε εκεί που είναι καλεσμένες να φάνε». Πιθανότατα είδε τον πολύ κόσμο και φοβήθηκε ότι δεν έφτανε το φαγητό… άλλη εξήγηση δεν υπάρχει! (Ευχές από την εφημερίδα μας σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στις οικογένειές τους για υγεία και ευημερία).

Σχετικά Άρθρα