Κοινωνία Τελευταία Νέα

Καλλιεργούσε κάνναβη με την μέθοδο της υδροπονικής. Τον κάρφωσαν γνωστοί του…

kanabi kanabi (1)

Συνελήφθη στις 18-4-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του δράστη.

Κατά τη διάρκεια αυτής, εντόπισαν στην αποθήκη που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ο 40χρονος είχε εγκαταστήσει σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, αποτελούμενο από ειδικούς λαμπτήρες θέρμανσης, αυτοσχέδιους ανακλαστήρες και σύστημα εξαερισμού. Στο εσωτερικό του παραπάνω συστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 0,8 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης.

Στην αποθήκη όπου ήταν εγκαταστημένο το υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

8 ηλεκτρικές συσκευές

5 λάμπες

1 ψηφιακό θερμόμετρο

Αυτοσχέδιοι ανακλαστήρες

4 μπουκάλια με υγρό φυτοφάρμακο

1 σακούλα με λίπασμα φυτών

4 πλαστικά γλαστράκια με φυτόχωμα

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του σπιτιού, εντόπισαν επίσης και κατέσχεσαν:

1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 11,9 γραμμαρίων.

1 γυάλινο βάζο με σπόρους κάνναβης.

1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένο καπνό, βάρους 590 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα