Έρχονται «ραβασάκια» σε όσους Ξανθιώτες δεν πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Έρχονται «ραβασάκια» σε όσους Ξανθιώτες δεν πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ

kteo idiotiko

Από παντού ψάχνει τρόπους ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση για να καλύψει τρύπες στα δημόσια ταμεία και μάλιστα εσπευσμένα, λόγω της πίεσης που δέχεται από τους δανειστές. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν στρέφεται σε όσους συστηματικά αποφεύγουν να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Από τα στοιχεία των Περιφερειών υπολογίζεται ότι σήμερα στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν τουλάχιστον 2 εκατ. οχήματα που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ (!!!), ενώ και ο αριθμός των δικύκλων που δεν έχουν ελεγχθεί φτάνει το 1 εκατομμύριο. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εισπραχθεί άμεσα ένα ποσό που μπορεί να φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Έρχονται «ραβασάκια»

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλούν ειδοποιητήρια για υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο σε όσους Ξανθιώτες ιδιοκτήτες το έχουν αμελήσει, αφού ενεργοποιήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης όλων των ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διασυνδεθεί ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών τα 17 δημόσια και τα 175 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στην Ελλάδα. Έτσι, κάθε έλεγχος οχήματος περνά σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο.

Ωστόσο, προκειμένου να γνωρίζουν οι αρμόδιοι όχι μόνο πόσα και ποια είναι τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ώστε να ειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες τους, θα πρέπει τα αρχεία αυτά να διασυνδεθούν και με τις ΔΟΥ, προκειμένου να εντοπιστούν οι διευθύνσεις των ιδιοκτητών τους.

Μείωση προστίμων

Στο μεταξύ, η επιτροπή αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μελετά τη μείωση αρκετών προστίμων μεταξύ των οποίων και αυτού για τα ΚΤΕΟ. Σήμερα το πρόστιμο που επιβάλλεται από την Τροχαία σε περίπτωση εντοπισμού ανέλεγκτου οχήματος είναι 400 ευρώ και πέφτει στο 1/8 δηλαδή 50 ευρώ εάν πληρωθεί εντός δέκα ημερών και προσκομιστεί από τον ιδιοκτήτη το δελτίο τεχνικού ελέγχου. Μείωση εξετάζεται και για το πρόστιμο που επιβάλλεται για τη μη έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, το οποίο σήμερα φτάνει τα 200 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα