Αθλητικά Τελευταία Νέα

SKODA ΞΑΝΘΗ- ΟΦΗ 3-0 για το κύπελλο Ελλάδος

skoda ofh kypelo (7) skoda ofh kypelo (1) skoda ofh kypelo (2) skoda ofh kypelo (3) skoda ofh kypelo (4) skoda ofh kypelo (5) skoda ofh kypelo (6)

Για 4 η φορά στην ιστορία της η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά το 2002, το 2005 και το 2007. Η ξανθιώτικη ομάδα με το 3-0 επί του ΟΦΗ το βράδυ της Πέμπτης σφράγισε την είσοδό της στην 4άδα και το όνομά της θα είναι στην κλήρωση της Τρίτης (17/03). Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόραραν με τους Σολτάνι (18’, 84’)- Κλέιτον (26’) και προχωρούν στο θεσμό του Κυπέλλου.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Soltani Karim, Walter Fernández Balufo, Αναστασόπουλος Νίκος, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κυριακίδης Δημήτρης, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Ορφανίδης Πέτρος, Παπάζογλου Αναστάσιος, Παπαστεριανός Μανώλης, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπέρτος Μανώλης

3. Fernando Pereira Wallace

4. Καρυπίδης Χρήστος

5. Γούτας Δημήτρης

6. Christian Obodo

7. Soltani Karim

8. Lucero Adrián

9. Βασιλακάκης Θεόδωρος

10. Καπετάνος Παντελής

11. Alexandre Silva Cleyton

Αναπληρωματικοί

Walter Fernández Balufo

Μπαξεβανίδης Δήμος

Ορφανίδης Πέτρος

Παπάζογλου Αναστάσιος

Παπαστεριανός Μανώλης

Φλίσκας Κώστας

Περιγραφή αγώνα

Τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο παιχνίδι στο Ηράκλειο, SKODA ΞΑΝΘΗ και ΟΦΗ διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου. Το 1-1 που είχε διαμορφωθεί το βράδυ της Πέμπτης 12 Φεβρουαρίου από τα γκολ των Κουτσιανιούλη και Σολτάνι έδινε ένα μικρό πλεονέκτημα στην ξανθιώτικη ομάδα για να βρεθεί για 4η φορά στην ιστορία της στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.
17 μέρες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της, η SKODA ΞΑΝΘΗ υποδέχθηκε την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στο γήπεδο της θέλοντας να «τσεκάρει» το εισιτήριο της πρόκρισης και μετά τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα να γίνει η 3η ομάδα και ταυτόχρονα η πρώτη της Superleague που θα εισέλθει στην ημιτελική φάση.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γι’ αυτή την αναμέτρηση βρέθηκε σε ευχάριστα… δύσκολη θέση καθώς «αναγκάστηκε» να αποκλείσει ποδοσφαιριστές από την τελική του 18άδα αφού εκτός του Τριάδη δεν υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα.
Ο Ρουμάνος προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Κυριακίδη, στην άμυνα τους Μπέρτο, Καρυπίδη, Γούτα και Γουάλας, στο κέντρο τους Ομπόντο, Βασιλακάκη, Σολτάνι, Κλέιτον και Λουσέρο ενώ στην κορυφή τον Καπετάνο. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Αναστόπουλος παράταξε τους Αγριμάκη, Δαμιανάκη, Κουτσιανικούλη, Ροβίθη, Κάλαϊτζις, Λαμπρόπουλο, Περογαμβράκη, Μπολάκη, Μαραθιανό, Φάζο, Μακρή ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι Γιαγκόζης και Μανιδάκης.
Από την αρχή πήρε τον έλεγχο του αγώνα η SKODA ΞΑΝΘΗ που έδειξε διάθεση να πιέσει και να πετύχει γκολ. Μέχρι τη συμπλήρωση του 10λεπτου η υπεροχή της μεταφράστηκε σε κερδισμένα κόρνερ χωρίς ουσιαστική ευκαιρία. Αντίθετα ο ΟΦΗ έγινε απειλητικός στο 11’ όταν το σουτ του Περογαμβράκη σταμάτησε στο σώμα του Γούτα αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν ισχυρό προβάδισμα καθώς μέσα σε 8 λεπτά σημείωσαν δύο γκολ. Στο 18’ ο Σολτάνι με κεφαλιά σημείωσε το 1-0 και στο 26’ ο Κλέιτον με πέναλτι που κέρδισε σε χέρι αμυντικού, σημείωσε το 2-0 κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα με τους παίκτες του Λουτσέσκου να είναι καλύτεροι.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός με την κατοχή της μπάλας να είναι συντριπτικά υπέρ της SKODA ΞΑΝΘΗ. Η πρώτη καλή στιγμή του β’ μέρους ήταν το άστοχο σουτ του Σολτάνι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τις πρώτες του αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τον Φλίσκα στη θέση του Ομπόντο ενώ στο 71’ ο Παπαστεριανός πήρε τη θέση του Βασιλακάκη. Εκτός από λίγες καλές στιγμές και μία διαμαρτυρία για πέναλτι στο β’ μέρος κάτι άλλο αξιοσημείωτο δεν υπήρξε μέχρι το 84’. Στο σημείο αυτό ο Σολτάνι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το τελικό 3-0 που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ μετά από τέσσερις νίκες (Νίκη Βόλου, Ζάκυνθο, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ), δύο ισοπαλίες (ΟΦΗ, Παναθηναϊκό) και μία ήττα (ΟΦΗ, φάση ομίλων) έχει φτάσει στην ημιτελική φάση. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 08,09.04.2015 ενώ οι επαναληπτικοί για τις 29,30.04.2015.

Οι καλύτερες στιγμές

11’ Σέντρα του Κουτσιανικούλη, σουτ του Περογαμβράκη σταμάτησε στην κόντρα του αμυντικού.
16’ Σέντρα του Λουσέρο, γυριστό σουτ του Σολτάνι με τον Αγριμάκη να αποκρούει.
17’Ο Γούτας δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει.
18’ Μετά από κόρνερ, ο Σολτάνι με κεφαλιά έκανε το 1-0.
26’ Με πέναλτι ο Σίλβα Κλέιτον σημείωσε το 2-0.
34’ Υπέροχη ενέργεια από την SKODA ΞΑΝΘΗ που κατέληξε σε άστοχο πλασέ του Ομπόντο.
60’ Το σουτ του Σολτάνι πέρασε άουτ.
70’ Την σέντρα του Σολτάνι δεν πρόλαβε ο Καπετάνος κι έδιωξε σε κόρνερ αμυντικός.
83’ Εντυπωσιακή συνεργασία και ενέργεια του Κλέιτον κατέληξε σε διπλή επέμβαση του Αγριμάκη.
84’ Ο Λουσέρο έκανε την πάσα και ο Σολτάνι με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0

Διαιτητές

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Β’ Βοηθός: Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών)
Κίτρινες:
Κόκκινη:

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Ομπόντο (63’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (71’ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Κλέιτον (85’ Βάλτερ), Σολτάνι, Καπετάνος.
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Φάζος, Μακρής.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Νίκος Αναστόπουλος (ΟΦΗ): «Δύο ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία του αγώνα. Η πρώτη φάση όπου αν κάναμε το 0-1, θα ήταν διαφορετική εξέλιξη η της αναμέτρησης. Όμως και στο 2-0 είχαμε τη φάση πέναλτι που θα την έδινε και ο πιο φανατικός φίλαθλος της Ξάνθης. Στο πρώτο μέρος η SKODA ΞΑΝΘΗ μπήκε δυνατά κι ευτύχισε να προηγηθεί με δύο στημένες φάσεις. Μετά το πρώτο 15λεπτο στο β’ μέρος ανεβάσαμε την απόδοσή μας και αξίζαμε κάτι περισσότερο. Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε.»

Ραζβάν Λουτσέσκου (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα γιατί περάσαμε στα ημιτελικά μετά τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ στα οποία αξίζαμε την πρόκριση. Είναι ένα ωραίο απόγευμα για την ομάδα, τους παίκτες, την πόλη. Στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα ξεκινήσαμε πολύ καλά με έναν επιθετικό τρόπο, κρατώντας τον έλεγχο του αγώνα και σκοράροντας δύο φορές στο α’ μέρος. Στο β’ μέρος – ακόμη κι αν δεν δεχθήκαμε πίεση ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με περισσότερη ένταση. Σε κάθε περίπτωση όμως ελέγξαμε το παιχνίδι. Κάποια λίγα προβλήματα από δικά μας λάθη δεν κόστισαν και στο τέλος σκοράραμε κι ένα τρίτο γκολ που με βάση την εικόνα μας και στα δύο παιχνίδια, το αξίζαμε. Το περίμενα αυτό το ματς πολύ γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολα είναι αυτά τα παιχνίδια και πόσο εύκολα γυρνάνε μία κατάσταση. Περάσαμε στους «4» του κυπέλλου και περιμένουμε τα δύο παιχνίδια με αγωνία γιατί είναι σημαντικό το να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό. Από αύριο ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και κοιτάζουμε το πρωτάθλημα.»

Σχετικά Άρθρα