fbpx
ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Προετοιμασίες στην Ξάνθη…

arsenioy stelios

Αυτές τις μέρες το οργανικό μου στροφόμετρο ανέβηκε πιο ψηλά απο τις αρχαιότητες του όρους ΄΄ ΑΥΓΟ ΄΄, κάτι που έκανε τη Σαπφώ Νοταρά να με φωνάξει απο ψηλά: ΄΄ Τα θέλει και σένα ο οργανισμός σου ΄΄.

Έρχονται τα χελιδόνια.

Έρχεται στις 21 του μήνα η παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Έρχεται η 25η Μαρτίου με την παρέλαση που θα γίνει χωρίς σιδεριές.

Έρχεται τέλος του μήνα η αλλαγή της ώρας.

Έρχεται το Πάσχα. Όσο και να μας βοηθά η τεχνολογία, πάλι όλοι εμείς οι παραδοσιακοί ζαχαροπλάστες, με τα τσουρέκια, δυο – τρια ξενύχτια θα κάνουμε. Είχα κοντά σ΄όλα αυτά την ατυχία να περάσουν τα καρναβάλια. Θα ντυνόμουν Αρχιτεκτονική Σχολή με ενα σουρωτήρι στο κεφάλι να ποτίζει νερό όλο μου το σώμα, τους άλλους καρναβαλιστές της παρέλασης, το οδόστρωμα της 28ης Οκτωβρίου.

Όλους τους επισήμους με πρώτο το Μανώλη Τσέπελη, πρώην τσάρο πασών των υδροροών, υδάτινων πόρων και αυτοκινήτων του Δήμου που αρέσκονται στο κλίμα της Χρύσας.

Την ημέρα της ποίησης φέτος θα υμνήσω τους κουραμπιέδες, για να κάνω τη διαφορά με το Θανάση Μουσόπουλο, το Γιώργο Κωτούλα, την Ελένη Ευφραιμίδου, τον Κώστα Ταβουλτσίδη, τη Δήμητρα Καττάκη, τους άλλους ποιητές. Αν είμαι άτυχος και δεν φυσάει, πίσω απο ενα δίσκο γεμάτο, θα βάλω εναν ανεμιστήρα.

Θα σταθώ απέναντι, να απολαύσω την ποιητική μου έμπνευση.

Άσπρος Στέλιος ξέξασπρος, κι απο μαρέγκα ξεξασπρότερος θα λένε οι συνεργάτες μου.

Ετοίμασα ακόμα, ενα ΄΄ αριστούργημα ΄΄ για τις Καρυάτιδες της Ξάνθης που βρέθηκαν στην ακρόπολη της πόλης, στην κορυφή του όρους ΄΄ ΑΥΓΟ ΄΄. Η μια μοιάζει καταπληκτικά την Κωνσταντίνα Καλλιντζή, έφορο αρχαιοτήτων στην Κομοτηνή. Να δω τι θα λένε τώρα οι Αξιωματικοί της Ένωσης Αποστράτων, που οι Καρυάτιδες θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να εκτεθούν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Σιδεριές δεν θα υπάρχουν στην παρέλαση. Κρίμα. Θα αισθανθούμε μετά απο καιρό άνθρωποι. Κακκό αυτό, αλλά τι να κάνουμε. Όλα εξελίσσονται.Οπλαρχηγοί, ηγέτες, ηγεσίες, Μπούτας, Παττάκης, μπλόκα Μικροθηβών, Λάρισσας, Κάστρου, Προμαχώνα θα ξανάρθουν στη μνήμη μας.

Τα χελιδόνια τα άφησα τελευταία. Στο καφενείο της πρωϊνής μας παρέας, ο φίλος μου Μιχάλης Καμπάς με μπέρδεψε ενα πρωΐ.

΄΄ Τα χελιδόνια φέρνουν την αλλαγή της ώρας, η αλλάζει η ώρα για να έρθουν τα χελιδόνια ΄΄, με ρώτησε.

Αυτό σημαίνει Μιχάλη μου πως θα ξεφουρνίζουμε τους μπακλαβάδες, τα παντεσπάνια, τα τσουρέκια μια ώρα νωρίτερα. Ξέρεις τι σημαίνει φρεσκάδα μιας ώρας, στο συνάφι μας;

Μεταξύ μας. Δεν του είπα μια ώρα διασκέδαση επιπλέον μη τακούσει ο Σόϊμπλε κι έχουμε κι άλλα.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται, τρομάρα μας.

Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς Καρυάτιδες;

Πλανάται το ερώτημα.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα