Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Καταστροφή στο Περιαστικό Άλσος. Κόβουν τα δέντρα για να ζεσταθούν ή για να τα πουλήσουν;

komena ksila periastiko (2)

Με τσεκούρια και πριόνια στα χέρια, είναι σχεδόν δεκάδες αυτοί που κάνουν καθημερινή «επιδρομή» στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης για να κόψουν μεγάλα κ αι υγιή δέντρα με σκοπό να ζεσταθούν. Σοκάρουν οι εικόνες κομμένων κορμών και πεσμένων δέντρων, που έχουν καθαριστεί από κλαδιά και είναι έτοιμα για να φορτωθούν από τους λαθρουλοτόμους μόλις πέσει το σούρουπο.

Το φαινόμενο της λαθρουλοτομίας έχει αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο και έτσι καταφεύγουν στο τζάκι. Αν και ήμαστε στον Μάρτη είναι γνωστή σε όλους μας η παροιμία Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης.

Φυσικά, στην λαθρουλοτομία δεν καταφεύγουν μόνο πολίτες που έχουν ανάγκη από θέρμανση αλλά και επιτήδειοι που κόβουν τα δέντρα προκειμένου να πουλήσουν τα ξύλα. Αδιάψευστος μάρτυρας ο φακός της XanthiNews που βρέθηκε προχθές στην περιοχή του ξενοδοχείου Αγριανή και πήρε τον δρόμο προς τα μοναστήρια… αν εκατό μέτρα βλέπαμε τους Ξανθιώτες με αλυσοπρίονα στα χέρια… το αποτέλεσμα στις παρακάτω φωτογραφίες… Αργότερα είδαμε και τα μικρά βανάκια που έφτασαν για να φορτώσουν την ξυλεία… Αστυνομία… Δασαρχείο… απόντα!!! Ως συνήθως!!! (Τα έγκλημα διαρκές!!!).

komena ksila periastiko komena ksila periastiko (1) komena ksila periastiko (3)

Σχετικά Άρθρα