Αθλητικά Τελευταία Νέα

Δρομο-μεγαλείο Παλιάς Ξάνθης

xanthi-old-city-kipos

Μεγάλες στιγμές για την παλιά μας πόλη, την προχθεσινή Κυριακή (1- 3- 2015).

Εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών περιηγήθηκαν τρέχοντας την παλιά πόλη της Ξάνθης, μιας Ξάνθης που κινείται σε στρατοσφαιρικά πλέον ύψη. Μια μόλις εβδομάδα μετά την κορύφωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, η πανελλήνια ακτινοβολία της πόλης επαναλήφθηκε.

Ο Σύλλογος των δρομέων Ξάνθης, ΧΑΝΤΗΙRUNNERS, 90 ημέρες μετά τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο, διοργάνωσε το 1ο XANTHI OLD CITY TRAIL, με επιτυχία απόλυτη, με την έννοια ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑ κυρίαρχο άρθρο πίστης, μεταλαμπαδευόμενο σ΄όλη τη διαστρωμάτωση ( ηλικιακή – κοινωνική ) των κατοίκων της Πόλης, της Αντιπερειφέρειας, της Χώρας. Για τους φίλους της Φυσικής, κάτι πολύ ευχάριστο.

Η αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων, βρήκε εφαρμογή στην Ξάνθη στη διαστρωμάτωση που αναφερόμαστε. Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Αστυνομική Διεύθυνση, Ερυθρός Σταυρός, Πρόσκοποι, Οδηγοί, Σύλλογοι, Νεολαία, ΙΣΟΥΨΕΙΣ.

Έπεται ως επακόλουθο η αρμονία, να διέπει δράσεις, δρόμενα.

Απίστευτες αλήθειες, τις γευόμαστε αλληλοδιαδοχικά, διερωτόμενοι: είναι δυνατόν; μήπως ονειρευόμαστε;

Τα καλύτερα έρχονται. Να είστε βέβαιοι. Εφ όσον μπορείτε, συμμετέχετε και εσείς οι ελάχιστοι, που μένετε παρατηρητές.

Το χρίσμα του εθελοντή, του ακρογωνιαίου λίθου κάθε επιτυχίας, θα σας βγάλει απο πολλά αδιέξοδα.

Απο την ΞΑΝΘΗΠΑΤΕΙΡΑ ( Καλλιπάτειρα της Ξάνθης ) Ρούλα Πυργελή, μητέρα του Γιάννη και της Δήμητρας Πυργελή,μέχρι τα μωρά στα καροτσάκια, που συμμετείχαν περιφερόμενα απο τους γονείς τους, ατέλειωτο ΕΠΟΣ.

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ στην κυριολεξία. Σε όλες τις κατηγορίες δρόμων. Μεγάλη διαδρομή, μεσαία, παιδική.

Λογοτεχνική η περιγραφή των Γιάννη Πυργελή – Χρύσας Μωραΐτη.

Ο αθλητισμός, η πανάρχαια δόξα της Ελλάδας ζει και γιγαντώνεται.

Εδω θα έκλεινα το θέμα. Θέλω πάραυτα να υπενθυμίσω στους καθ ύλην αρμοδίους ό,τι: Ο Δήμος Φιλλίπων πέντε χρόνια στη σειρά πραγματοποιούσε στον αρχαιολογικό χώρο ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ, με τη  συμμετοχή Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, Οξφόρδης, Φλωρεντίας, Παρισίων κ. α. Αμέσως μετά υπέβαλε αίτημα για να περιληφθούν οι Φίλιπποι στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Με κατάλληλο σχεδιασμό, του χρόνου, η Αρχιτεκτονική μας Σχολή,με μια η δυο άλλες, π. χ. Βαρκελώνης – Μονάχου, τις ημερομηνίες αυτού του αγωνίσματος που θα έχει πανελλήνιο ενδιαφέρον ας αναπαραστήσουν την ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Λαξευτές πέτρας υπάρχουν. Να δείτε πως αναδεικνύεται η παλιά πόλη, να δείτε διαστάσεις που αυτή τη στιγμή δεν πάει το μυαλό μας.

Σε κάθε περίπτωση.

Θερμά συγχαρητήρια σε κάθε συμμετοχή.

Άμμεση η έμμεση.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα