Πολιτισμός Τελευταία Νέα

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ… Ήρθε η Άνοιξη.

arsenioy stelios

Μέσα στη βαρυχειμωνιά του Μάρτη, μέσα απο υδάτινους όγκους απεριόριστους, χιόνια, αποκλεισμένους οικισμούς, αμέτρητα προβλήματα, καταστροφές στις καλλιέργειες, το ζωϊκό κεφάλαιο, το περιβάλλον, σε καιρούς χαλεπούς, ήρθε η Άνοιξη.

Μπροστά, πρωτού τα χελιδόνια, τις ανθισμένες πασχαλιές. Με ενα τρόπο ιδιαίτερα ελληνικό, συμβολικό.

Την έφεραν οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ. Οι άριστοι των Ελλήνων που κίνησαν κάποτε με τον ΙΑΣΩΝΑ, για την Αργοναυτική Εκστρατεία. Την έφεραν τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη, αν θέλετε.

Την έφερε η εκπαίδευση. Επι του προκειμένου η τριτοβάθμια.

Η ΑΡΓΩ είχε στο πηδάλιο τον καθηγητή μαθηματικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Β. Παπαδόπουλο.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ η Ευδοκία Μήτσιου του τμήματος πολιτικών μηχανικών, ο Σπύρος Καραμολέγκος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης, ο Νικόλαος Μπρόζος Σαχπελίδης του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών.

Το Δημοκρίτειο συμμετείχε για 9η συνεχή χρονιά στην Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Α. Ε. Ι. της Νοτιανατολικής Ευρώπης ( SEEMOUS 2015 ) South Eastern Mathematical for University Students with International Participation στην Οχρίδα, απο όπου οι προαναφερόμενοι επέστρεψαν με τρια χάλκινα μετάλλια.

Συνεχιστές των αναρίθμητων διακρίσεων του Πανεπιστημίου μας εντός, πολύ περισσότερο εκτός χώρας, ο ανεξάντλητος καθηγητής Β. Παπαδόπουλος και τα μέλη της ομάδας εργασίας του, έφεραν την χαρά, την περηφάνεια, την ελπίδα, το χαμόγελο στα χείλη όλων μας.

Κάτι που είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτό τον καιρό, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τους διεθνείς τοκογλύφους.

Για την πόλη της Ξάνθης είναι αστείρευτες κυριολεκτικά οι αλληλοδιαδοχικές διακρίσεις, οι μεγάλες στιγμές.

Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανυγηρισμοί για κάποια επιτυχία, ξεσπάμε σε νέους πανυγηρισμούς για κάποια άλλη. Η καθεμία έχει τη θέση της. Η συγκεκριμένη, όπως και όλες όσες έχουν σχέση με τα γράμματα, την εκπαίδευση βρίσκονται παραδοσιακά στην κορυφή.

Κύριε καθηγητή.

Αγαπητά μας παιδιά.

Σας συγχαίρουμε θερμά. Πολλαπλά. Κάτι ακόμα.

Σας συγκαταλέγουμε μεταξύ των σύγχρονων ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ.

Με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα