Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σοβαρό πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στο Εράσμιο. Αρνητικά τα δείγματα που πάρθηκαν πριν λίγες μέρες

mixogloloy nero topeiros symboylio dhmotiko topeiros symboylio dhmotiko (1) topeiros symboylio dhmotiko (2) topeiros symboylio dhmotiko (3)

Αρνητικά ως προς την ποιότητα του νερού είναι τα δείγματα που πάρθηκαν πριν λίγες ημέρες από το δίκτυο του Ερασμίου στον Δήμο Τοπείρου. Αυτήν την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου, λέγοντας μάλιστα ότι τα προβλήματα ποιότητας του νερού σε όλο τον νομό αντιμετωπίζονται με υπερχλωρίωση και αυτό είναι γνωστό σε όλους!!!

Το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα από τον Δήμο Τοπείρου αν θα πρέπει οι κάτοικοι (και σε ποιους οικισμούς του Τοπείρου) να χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για πόσιμο ή θα πρέπει να καταναλώσουν εμφιαλωμένο για λίγο καιρό. Επίσης θα πρέπει από τον ίδιο τον δήμαρχο να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με την ακαταλληλότητα του νερού γιατί εκεί μίλησε μόνο για αρνητικά δείγματα μη θέλοντας να συνεχίσει την κουβέντα του μπροστά στην κάμερα της XanthiNews!!! Η εφημερίδα μας προσπάθησε να τον βρει χθες βράδυ μετά το Δημοτικό Συμβούλιο για περισσότερες διευκρινήσεις, όμως δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά μας…

Η συζήτηση για την ποιότητα του νερού άνοιξε όταν ήρθε προς έγκριση ένα θέμα στεγανοποίησης υδατόπυργου στο Όλβιο και κατά την απάντησή του ο κ. Μίχογλου αναφέρθηκε στο κακό δίκτυο ύδρευσης του δήμου το οποίο κληρονόμησε όπως είπε από τους προηγούμενους. Εκεί και κατά την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση ο Δήμαρχος Τοπείρου είπε απευθυνόμενος στον Μάκη Τσιλιγκίρη «Και στο χωριό σας προχθές- σ.σ. Εράσμιο- πήγαν πήραν δείγματα και ήταν αρνητικά, α να τα πω!!! Εμείς φταίμε που είμαστε 5 μήνες;». (Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει θέμα με το νερό θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό οι πολίτες για να λάβουν τα μέτρα τους και αν το πρόβλημα συνεχίζει και σήμερα καλό θα ήταν να ενημερωθούν και οι υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας ΑΜΘ για να δουν πως θα το αντιμετωπίσουν).

Σχετικά Άρθρα