Αστυνομικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Τεράστια τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο από τον παράνομο καπνό. Έπιασαν 19 κιλά στην Δράμα

lathraios kapnos lathraios kapnos (1)

Συνελήφθη στις 10-2-2015 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις  της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες κάτω από κλινοσκεπάσματα, δύο νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 18.920 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα καπνού και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου. (Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ ΑΕ κ. Παναγιώτη Ταρενίδη αν καταπολεμηθεί σοβαρά το λαθρεμπόριο καπνού το δημόσιο θα κερδίζει πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ μόνο από δασμούς και τέλη κάθε χρόνο).

Σχετικά Άρθρα