Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τα επείγοντα προβλήματα του Νοσοκομείου έθεσε στην νέα κυβέρνηση η ένωση γιατρών Ξάνθης

nosokomeio

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας- Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό.

H Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου- Κ.Υ. Ξάνθης συγχαίρει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο και κοινωνικά αναγκαίο έργο της ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Δημόσιας Υγείας. Ιδιαίτερα συγχαίρει τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, συνάδελφο νοσοκομειακό γιατρό γνωστό για τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, που προέρχεται από τα σπλάχνα της ΟΕΝΓΕ. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με το νοσοκομειακό κίνημα θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην Υγεία.

Τα επείγοντα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν είναι: η πλήρης κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ανασφάλιστων, η διαγραφή οφειλών από νοσήλια, η κατάργηση του 5ευρου, η στελέχωση των νοσοκομείων σε προσωπικό, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και η αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε επίπεδο καθημερινής εργασιακής πρακτικής και κοινωνικής διεκδίκησης για τον άρρωστο, η αναμόρφωση των συστημάτων ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Η Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ. και γενικότερα το νοσοκομειακό κίνημα  υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του αρρώστου, αγωνίστηκε τόσο στα νοσοκομεία όσο και στο δρόμο, ενημέρωνε με επιστημονική συνέπεια και αντικειμενικότητα, συγκρούστηκε με τις μνημονιακές πολιτικές, χωρίς να λυγίσει από τις αλλεπάλληλες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις των διοικούντων και των υπουργών.

Το νοσοκομείο Ξάνθης αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 45 κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών. Κατανοούμε ότι είναι αδύνατη η άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων. Θεωρούμε όμως ως απολύτως αναγκαία την άμεση προκήρυξη 12 θέσεων επιμελητών Β΄ (2 καρδιολόγων, 2 γυναικολόγων, 2 αναισθησιολόγων, 2 παιδιάτρων, 1 ψυχιάτρου, 1 νευρολόγου, 2 παθολόγων). Επίσης επισημαίνουμε την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου. Ανάγκες υπάρχουν επίσης για νοσηλευτικό, βοηθητικό, διοικητικό προσωπικό.

Ξάνθη 5/2/2014

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.

Σχετικά Άρθρα