Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Μια ξεχωριστή παράσταση τις «Σκηνές από ένα γάμο» παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

antigonh dpethe (2) antigonh dpethe antigonh dpethe (1)

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και το Θέατρο Πόλη, παρουσιάζουν την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παράσταση «Σκηνές από ένα γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και μουσική σύνθεση Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο Γιόχαν και η Μαριάννα, ένα ζευγάρι μορφωμένων αστών, ζουν έναν ήρεμο και καθ’ όλα τακτοποιημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται σε ρήξη όταν εκείνος αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας είναι απρόσμενα ήρεμη. Η σύγκρουσή τους μεταφέρεται αργότερα μέσα στον χρόνο, όταν ο Γιόχαν έχει αρχίσει να ασφυκτιά από τη νέα του σχέση και η γυναίκα έχει παντρευτεί κάποιον άλλον, ο οποίος ωστόσο έχει καταφέρει να την απελευθερώσει. Στη νέα τους συνάντηση, οι ρόλοι μοιάζουν να έχουν αντιστραφεί και οι ισορροπίες να έχουν αλλάξει.

Οι «Σκηνές από ένα Γάμο» ανήκουν στη τελευταία δραματουργική περίοδο του Μπέργκμαν. Με τη μοναδική του μαεστρία, ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης, μιλά για τη φθορά του έρωτα και ψυχογραφεί τα στάδια του γάμου, με μια επίπονη και σχολαστική σπουδή και με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό, επώδυνο αλλά και λυτρωτικό. Το έργο αποτελεί απόσταγμα των προσωπικών του βιωμάτων και μια καλά κρυμμένη ειρωνεία διέπει όλη του την δράση. Το τελικό απόφθεγμα τεμαχίζεται, αποδομείται, περνάει από αναθεωρήσεις και συντίθεται εκ νέου, για να μετατραπεί οριστικά σε μια κρυστάλλινη σπαρακτική μουσική δωματίου.

Μετάφραση: Δάνης Κατρανίδης

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφίες – video trailer: Αθηνά Λιάσκου

Παίζουν

Γιόχαν: Δάνης Κατρανίδης

Μαριάννα: Παναγιώτα Βλαντή

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης

Πληροφορίες

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Τρίτη 17/2 (βραδινή 21.15) & Τετάρτη 18/2 (απογευματινή 18.15 – βραδινή 21.15).

Εισιτήρια : Γενική Είσοδος 16 €,

Μαθητικό – Φοιτητικό 13 €

Ανέργων – Συνταξιούχων άνω των 35 ετών – ΑΜΕΑ 10 €

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Σχετικά Άρθρα