Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ασταμάτητη η Skoda πέρασε και μέσα από τον Λεβαδιακό νικώντας τον με 1-2

skoda lebadiakos

Δεύτερη διαδοχική επιτυχία εκτός έδρας για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Μετά το θεσμό του κυπέλλου και την νίκη – πρόκριση με 0-1 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πήραν τους βαθμούς της επιτυχίας με το 1-2 στη Λιβαδειά επί της τοπικής ομάδας. Ο Αντόνιο Γκομσί στο 28’ άνοιξε το σκορ, ο Βούκσεβιτς είχε ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 (49’) με τον Παντελή Καπετάνο στο 59’ να διαμορφώνει το τελικό 1-2. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες (Βασιλακάκης 17’, Σοτέλο 31’), είχε αποβληθεί ο Ζίτο στο 39’.

21η Αγωνιστική

Super League ΟΠΑΠ

Ώρα: 17:15

Ημερομηνία: 01-02-2015

Τοποθεσία: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Μετάδοση: Novasports

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Beljić Nikola, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Ghomsi Antonio, Lucero Adrián, Soltani Karim, Walter Fernández Balufo, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λοντίγκιν Γιούρι, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Ορφανίδης Πέτρος, Παπαστεριανός Μανώλης, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Ghomsi Antonio

4. Κομεσίδης Δημήτρης

5. Γούτας Δημήτρης

6. Φλίσκας Κώστας

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Walter Fernández Balufo

9. Beljić Nikola

10. Alexandre Silva Cleyton

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Christian Obodo

Fernando Pereira Wallace

Lucero Adrián

Soltani Karim

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Λισγάρας Χρήστος

Παπαστεριανός Μανώλης

Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague η SKODA ΞΑΝΘΗ φιλοξενήθηκε από τον Λεβαδειακό στο Δημοτικό Στάδιο της ομάδας της Βοιωτίας. Οι δύο ομάδες από το απογευματινό παιχνίδι της Κυριακής ζητούσαν τους βαθμούς της νίκης για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν γηπεδούχοι με τους 21 πόντους έψαχναν τους τρεις πόντους για να απομακρυνθούν από τις χαμηλές θέσεις του πίνακα ενώ αντίθετα η ξανθιώτικη ομάδα μετά την επιτυχία στο θεσμό του κυπέλλου και την είσοδό της στην προημιτελική φάση, ήθελε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για το 2015 που ταυτόχρονα θα της έδινε τη δυνατότητα να φτάσει τους 31 βαθμούς και να βρεθεί πιο κοντά στην 5η θέση.
Ο προπονητής των γηπεδούχων Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Λεβαδειακό με τους Σηφάκη, Στάθη, Μιλιάζες, Κώτσιο, Τόμας, Πίντερ, Ζίτο, Μπουσταμάντε, Βούκσεβιτς, Μιλοσάβλιεβ, Σοτέλο σε μία 11άδα με τρεις Έλληνες και 8 ξένους ποδοσφαιριστές.
Από την άλλη μεριά ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι της Λεωφόρου. Πιο αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης, στα άκρα της άμυνας οι Μπαξεβανίδης – Γκομσί, κεντρικοί αμυντικοί οι Κομεσίδης – Γούτας, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Βασιλακάκης – Φλίσκας, στα πλάγια οι Βάλτερ – Μπέλιτς και οι Κλέιτον – Καπετάνος σε πιο επιθετικούς ρόλους.
Ο δυνατός αέρας επηρέαζε τις προσπάθειες των δύο ομάδων από το ξεκίνημα. Στα πρώτα λεπτά ο Λεβαδειακός φάνηκε πως θέλει να αιφνιδιάσει όμως η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Κλέιτον. Ο Μιλοσάβλιεβ απάντησε στο άστοχο σουτ του Βραζιλιάνου παίκτη της ξανθιώτικης ομάδας με μία προσπάθεια που είχε την ίδια κατάληξη δύο λεπτά αργότερα. Μπορεί ο καλός ρυθμός στο α’ μέρος να μην υπήρχε όμως το διάστημα αυτό είχε πολλές συγκινήσεις. Ένα γκολ, δύο δοκάρια, μία αποβολή και καλές στιγμές και τους παίκτες του Λουτσέσκου να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-1. Ο Βασιλακάκης είχε το πρώτο δοκάρι στο 17’ με σουτ από το ύψος της περιοχής ενώ στο 28’ το σκορ άνοιξε. Ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ και ο Γκομσί με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σηφάκη κάνοντας το 0-1. Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός προσπάθησε να πιέσει, είχε δοκάρι στο 31’ μετά από φάση διαρκείας και προβολή του Σοτέλο και μία καλή στιγμή στο 44’. Από το 39’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες καθώς ο Ζίτο αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη για προβολή στο πόδι του Καπετάνου με την SKODA ΞΑΝΘΗ να αποκτά και αριθμητικό πλεονέκτημα.
Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Παπαστεριανό αντί του Φλίσκα. Οι γηπεδούχοι από μία στημένη φάση κατάφεραν στο 49’ να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα καθώς ο Βούκσεβιτς με προβολή έκανε το 1-1. Ο Γιακουμάκης στο 51’ πέρασε στη θέση του Μιλοσάβλιεβ στην πρώτη κίνηση του προπονητή Παντελίδη από πλευράς Λεβαδειακού και λίγο αργότερα ο Γκόμεζ μπήκε αντί του Πίντερ που είχε παρατηρηθεί με κίτρινη. Η δεύτερη αλλαγή των φιλοξενούμενων ήταν ο Λουσέρο στο 57’ αντί του Βάλτερ. Η SKODA ΞΑΝΘΗ στο 59’ πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο σκορ, με τον Καπετάνο να αξιοποιεί με ιδανικό τρόπο την πάσα του Βασιλακάκη. Ο Λεβαδειακός ήθελε να εκμεταλλευτεί και τον αέρα στην επανάληψη που ήταν με το μέρος του απειλώντας με μακρινές εκτελέσεις φάουλ σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές διακοπές. Οι δύο προπονητές «έκλεισαν» τις αλλαγές τους με τον Σολτάνι και Κατίδη να παίρνουν τις θέσεις των Καπετάνου και Σοτέλο αντίστοιχα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ήλεγχε το παιχνίδι και στο τέλος έφτασε στον αντικειμενικό της στόχο που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Με το πρώτο γκολ του Γκομσί και το 7ο του Καπετάνου φέτος προστέθηκαν άλλοι τρεις βαθμοί στην συγκομιδή της ομάδας – με την πρώτη νίκη για το 2015 στο πρωτάθλημα – και με τους 31 πόντους πλέον εστιάζει στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Πανιώνιο.

Οι καλύτερες στιγμές

3’ Το σουτ του Κλέιτον πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.
4’ Το σουτ του Μιλοσάβλιεβ δεν βρήκε τον στόχο.
13’ Η νέα προσπάθεια του Μιλοσάβλιεβ πέρασε άουτ.
17’ Όμορφη ενέργεια και σουτ του Βασιλακάκη – συνεργάστηκε με τον Καπετάνο – σταμάτησε στο οριζόντιο σουτ Σηφάκη!
27’ Ο Βάλτερ ξέφυγε από τον αντίπαλό του αλλά το μακρινό σουτ από πλάγια θέση δεν βρήκε… εστία.
28’ Φάουλ του Κλέιτον καρφωτή κεφαλιά του Γκομσί και 0-1.
31’ Φάση διαρκείας στα καρέ της SKODA ΞΑΝΘΗ με την προβολή του Σοτέλο να βρίσκει στο δοκάρι του Κυριακίδη και στη συνέχεια να απομακρύνει ο Μπαξεβανίδης.
43’ Πλασέ το Καπετάνου στα χέρια του τερματοφύλακα.
44’ Μετά από σέντρα του Πίντερ, ο Βούκσεβιτς προσπάθησε να αλλά την πορεία της μπάλας με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει.
49’ Ο Βούκσεβιτς με προβολή μετά από φάουλ του Μιλιάζες έκανε το 1-1.
55’ Κεφαλιά του Βούκσεβιτς μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
59’ Ο Βασιλακάκης από δεξιά έδωσε την ασίστ και με όμορφη προβολή στην κίνηση ο Καπετάνος σημείωσε το 1-2.
61’ Το σουτ του Μιλιάζες μπλόκαρε εύκολα ο Κυριακίδης.
63’ Νέο φάουλ του Μιλιάζες απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
68’ Μακρινό φάουλ του Μπουσταμάντε ο Κυριακίδης έβγαλε σε κόρνερ την μπάλα.
79’ Νέο μακρινό φάουλ του Μπουσταμάντε έφυγε λίγο άουτ.
88’ Άστοχο φάουλ του Μιλιάζες.

Διαιτητές

Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (ΕΠΣ Πειραιά)
Α’ Βοηθός: Μαγιάννης Χρήστος (ΕΠΣ Άρτας)
Β’ Βοηθός: Τάτσης Δημήτρης (ΕΠΣ Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)
Κίτρινες: 7’ Βάλτερ, 22’ Πίντερ, 42’ Φλίσκας, 69’ Λουσέρο, 72’ Σολτάνι, 74’ Μιλιάζες, 78’ Τόμας
Κόκκινη: 39’ Ζίτο

Συνθέσεις

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Στάθης, Μιλιάζες, Κώτσιος, Τόμας, Πίντερ (56’ Γκόμεζ), Ζίτο, Μπουσταμάντε, Βούκσεβιτς, Μιλοσάβλιεβ (51’ Γιακουμάκης), Σοτέλο (73’ Κατίδης).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Γκομσί, Βασιλακάκης, Φλίσκας (46’ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Βάλτερ (57’ Λουσέρο), Μπέλιτς, Καπετάνος (70’ Σολτάνι).

 

 

Σχετικά Άρθρα