Γιατί ο Βαρουφάκης βάζει συνέχεια το χέρι του στην τσέπη; Τι λένε οι ψυχολόγοι - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Γιατί ο Βαρουφάκης βάζει συνέχεια το χέρι του στην τσέπη; Τι λένε οι ψυχολόγοι

baroyfakhs xeri sthn tseph

Το χέρι στην τσέπη του παντελονιού, ανασηκώνοντας ελαφρά το πουκάμισο που φορά πάντα έξω από το παντελόνι: Αυτή είναι μια κλασική εικόνα του Γιάννη Βαρουφάκη. Και που συζητείται τόσο όσο και οι ενδυματολογικές επιλογές του ακόμη και στις πλέον «επίσημες» διαβουλεύσεις και επαφές.

Κάποιοι έσπευσαν να τον κατηγορήσουν ως αγενή και αλαζόνα, να τον κατηγορήσουν πως δεν τον ενδιαφέρει το πρωτόκολλο, οι κανόνες καλής συμπεριφοράς, να τον κατηγορήσουν για έλλειψη σεβασμού. Άλλοι είπαν ότι είναι το προσωπικό του στυλ και είναι το λιγότερο ανόητο να μιλάς για τέτοια θέματα την ώρα που διαπραγματεύεται το μέλλον της οικονομίας της χώρας.

Τι λένε όμως οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος; Λένε λοιπόν πως είναι ένδειξη έλλειψης αυτοπεποίθησης και αμηχανίας. Ο άντρας λοιπόν που φέρνει το χέρι στην τσέπη αισθάνεται άβολα, ίσως και όχι και τόσο σίγουρος για τον εαυτό του. Ενστικτωδώς κρύβει τα χέρια του στην τσέπη όταν αισθάνεται νευρικός. Οι ειδικοί στις δημόσιες σχέσεις απαγορεύουν στους πελάτες τους, κυρίως στους πολιτικούς, να βάζουν τα χέρια στις τσέπες. Τους προτείνουν να τα κινούν για να δείχνουν πως έχουν τον έλεγχο και αν πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτά, να τα ακουμπούν στους γοφούς. Όχι όμως να τα βάζουν μέσα στις τσέπες.

Σχετικά Άρθρα