Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πολύς κόσμος στην κεντρική εκδήλωση του Σύριζα. Κατάμεστο το elisso (pics)

syriza kentrikh ekdhlosh (4) syriza kentrikh ekdhlosh syriza kentrikh ekdhlosh (1) syriza kentrikh ekdhlosh (2) syriza kentrikh ekdhlosh (3)

Εντυπωσιακά μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο elisso. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, των πέντε υποψηφίων βολευτώ δηλαδή που διεκδικούν την ψήφο μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αριάννα Παπαιωάννου, η οποία επεσήμανε ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ζει ιστορικές στιγμές περιμένοντας την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα της αριστεράς που βλέπει τους αγώνες ολόκληρων γενεών να φτάνουν στη δικαίωσή τους στις εκλογές του Γενάρη. «Τώρα είναι η δική μας ώρα, η ώρα της Αριστεράς» ανέφερε και ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε.

Πριν την παρουσίαση των υποψηφίων μνημόνευσε τους γραμματείς και υποψηφίους του κόμματος στους προηγούμενους και πιο δύσκολους αγώνες ενώ σημείωσε ότι ή οργάνωση ήθελε να τιμήσει τον παλιό αριστερό Π. Χατζημπάρμπα από το Νεοχώρι που δεν μπόρεσε να είναι στην εκδήλωση αλλά έστειλε το μύνημά του «σε παλιούς και νέους συντρόφους».

«Η νίκη που έρχεται είναι δική μας»

Πριν τους υποψηφίους τοποθετήθηκε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου, που ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη είναι αποτέλεσμα των καταστατικών διαδικασιών του κόμματος και υπόκειται στους ηθικούς κανόνες και δεσμεύσεις της Αριστεράς. Στο βήμα ανέβηκε και ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Δελής που ανέφερε ότι στην Ξάνθη, όπου ήρθε ως φοιτητής, βρήκε το νόημα των κοινών αγώνων για την Αριστερά και την Κοινωνία και κατέληξε, μέσα σε χειροκροτήματα, πως «η νίκη που έρχεται είναι δική μας».

Οι υποψήφιοι του κόμματος στην Ξάνθη

Aκολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος στις εκλογές για το Νομό Ξάνθης. Ο Στάθης Γιαννακίδης, ο νεότερος όλων, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στα ζητήματα της νεολαίας και της νέα γενιάς. Συγκινημένη η Μαρία Λουκοπούλου μίλησε για τα θέματα της εκπαίδευσης, η Κλεοπάτρα Πεταλά αναφέρθηκε στο κοινωνικός κράτος και την ανθρωπιστική κρίση, ο Γρηγόρης Στογιαννίδης για τα εργασιακά θέματα και την ανάπτυξη.

Απολογισμός του Κοινοβουλευτικού Έργου από Ζεϊμπέκ και συγκίνηση

Την εκδήλωση έκλεισε ο βουλευτής του κόμματος Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς στη μεταπολίτευση, ο οποίος έκανε ένα εκτενή απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου στα 2,5 χρόνια που πέρασαν καθώς και στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Τέλος, ευχαρίστησε την οργάνωση, τους συνεργάτες και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι λίγο πριν τη μεγάλη νίκη αισθάνεται ιδιαίτερη συγκίνηση, αντικρύζοντας τόσο πολύ κόσμο στην εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα