Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στον Δήμο Μύκης και στην ορεινή περιοχή Ξάνθης βρέθηκε ο Αλέκος Κοντός

kontos mykh (2) kontos mykh (1)

«Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή μέρα στην ορεινή μειονοτική περιοχή του Δήμου Μύκης. Εκεί βρέθηκα από νωρίς και συναντήθηκα με τον Δήμαρχο κ.Τζεμήλ Καπζά και τους αντιδημάρχους. Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκε η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών στον αγροτικό τομέα και γενικότερα η αγροτική ανάπτυξη στην περιοχή. Συζητήσαμε για τις επιδοτήσεις στον καπνό και τους περιέγραψα τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έκανα ως Υπουργός στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας τον Νοέμβριο του 2008, όταν άνοιξε το «παράθυρο» για τη συνέχιση των επιδοτήσεων του πολύ σημαντικού αυτού αγροτικού προϊόντος για την περιοχή μας και μετά το 2013» γράφει ο Αλέκος Κοντός στο FB και συνεχίζει.

«Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δε σταμάτησα ποτέ να μάχομαι για τη στήριξη του ελληνικού καπνού, που αποτελεί για τον Τόπο μας πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος. Γι αυτό και ενέτεινα τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις μου προς της κυβέρνηση έτσι ώστε να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις μέχρι και το 2020, όπως τελικά αποφασίστηκε την 1η Αυγούστου 2014.

Πέρα από το θέμα αυτό, συζητήσαμε για τη δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων καλλιεργειών στην περιοχή, όπως καρύδια, μήλα, κράνα. Επίσης, για την προσπάθεια που γίνεται για την έγκριση των προτάσεων του Δήμου Μύκης στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και την εκπόνηση μελέτης στα πλαίσια του Α΄ πυλώνα της ΚΑΠ για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης των αγροτών που παράγουν στην περιοχή, με τον χαρακτηρισμό αυτής ως φθίνουσα, ορεινή και περιοχή μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Συνεχίζοντας την επίσκεψή μου στην περιοχή, βρέθηκα στο χωριό Ωραίον όπου συναντήθηκα με καπνοπαραγωγούς και υλοτόμους της περιοχής και συζητήσαμε αναλυτικά τα θέματα που τους απασχολούν. Το κλίμα της συζήτησής μας ήταν πολύ ζεστό και πραγματικά με συγκίνησε το γεγονός ότι άνθρωποι αυτοί αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μου και τις μάχες που έδωσα για την στήριξη της καθημερινότητάς τους και του εισοδήματός τους».

Σχετικά Άρθρα