Κοινωνία Τελευταία Νέα

Παρουσιάσθηκαν οι υποψήφιου του ΚΚΕ Ξάνθης

 kke psifodeltio2 kke psifodeltio

Αγαπητοί Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες, Μπροστά στη νέα μάχη των εθνικών εκλογών της 25ης Γενάρη, η ΤΕ Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ προχωρά σήμερα στην ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών για το Ν. Ξάνθης, προσώπων που με την συνεπή αγωνιστική δράση, την εμπιστοσύνη στις θέσεις του ΚΚΕ, θα δώσουν τη μάχη, μαζί με όλη την Κομματική Οργάνωση, τους φίλους και τους οπαδούς του, για τα συμφέροντα του λαού μας, στο πρόσωπο της μοναδικής δύναμης που σίγουρα και την επόμενη μέρα από τις εκλογές θα βρεθεί στις επάλξεις του αγώνα και μέσα στη Βουλή και παντού.

Μπροστά στη μάχη των εκλογών, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και παράγοντες της ΕΕ επενδύουν ξανά στην κινδυνολογία και τους εκβιασμούς, για να εγκλωβίσουν το λαό και ν’ αποσπάσουν τη συναίνεσή του στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Επικαλούνται τη σταθερότητα και την ανάγκη να μην τεθούν δήθεν σε κίνδυνο οι θυσίες του ελληνικού λαού. Τα τρομοκρατικά διλήμματα δεν αφορούν κυρίως το διπολικό καβγά της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα απευθύνονται, πάνω από όλα, στο λαό και στόχο έχουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή υποταγή στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και τα νέα δεινά που αυτός φέρνει.

Σκεφτείτε ότι την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.

Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους δε πρόκειται να καταργήσουν.

Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει, που δεν το δημιούργησε και δεν το χρωστάει.

Γι’ αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής – λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.

Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει.

► Δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, τη σοσιαλιστική προοπτική. Ο λαός έχει ανάγκη μια δική του διακυβέρνηση, την κυβέρνηση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας, και σ’ αυτήν το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

► Δυνατό ΚΚΕ, για να μην ξεγελάσουν και πάλι το λαό, μ’ εκβιασμούς και αυταπάτες. Γιατί θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες και επιχειρούν να τον εξαπατήσουν και πάλι με ψίχουλα.

► Δυνατό ΚΚΕ, γιατί αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωταγωνιστεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.

► Δυνατό ΚΚΕ, γιατί παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και πολέμους που γίνονται ή προετοιμάζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Παλεύει για την έξοδο της Ελλάδας από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να πάψει η Ελλάδα να συμμετέχει και να στηρίζει στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος λαών.

► Δυνατό ΚΚΕ, για να αναγεννηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Παλεύει για να απομονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη Βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, ο λαός στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Οικοδομώντας τη συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Για μια διακυβέρνηση η οποία σήμερα -κι όχι για το απώτερο μέλλον- είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επίκαιρη και η οποία θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγει ο λαός μας.

Θα αξιοποιήσει όλες τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.

Μια κυβέρνηση των εργατών, του λαού, που θα πει προς όλες τις κατευθύνσεις καθαρά και παστρικά, χωρίς “ναι μεν αλλά”, ότι το κρατικό χρέος που πληρώνει ο λαός δεν το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, αλλά ως χρέος που δημιούργησαν οι κηφήνες της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας, για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να υποφέρει ο λαός.

Μια κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο πανεθνικό, επιστημονικά επεξεργασμένο για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και όλες.

Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ.

Καλούμε και τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, νέους- νέες και γυναίκες, να βγάλουν συμπεράσματα, από την δράση των Κομμουνιστών μαζί με άλλους αγωνιστές μέσα στο εργατικό κίνημα, και στο Νομό Ξάνθης, όπου στάθηκαν πρωτοπόροι, αρωγοί, συμπαραστάτες, σε κάθε μεγάλο ή μικρό αγώνα, που αναπτύχθηκε σε εργασιακούς χώρους της Ξάνθης, όπως οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΣΕΚΑΠ, του Καζίνο, και σε άλλους κλάδους όπως στην e-value, τη ΜΑΪ – ΤΕΧ, τη SUN LIGHT, στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων, τις κινητοποιήσεις των  αυτοαπασχολούμενων για τα κατασχετήρια.

Την ίδια ώρα οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είτε καλλιεργούσαν την αναμονή, τη μοιρολατρία, τις ψεύτικες ελπίδες, είτε ζητούσαν νέα προνόμια για τους κεφαλαιοκράτες της περιοχής, όπως για την περίπτωση της DIANA, της ALUMIL, της ΣΕΚΑΠ. Επιδοτήθηκαν αδρά αφήνοντας κουφάρια εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή

Οι Κομμουνιστές πρωτοστάτησαν μέσα από τις Λαϊκές επιτροπές μαζί με πλήθος εργατοϋπαλλήλων, ανέργων, εξαθλιωμένων, σε κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια, στην επανασύνδεση κομμένων παροχών ρεύματος και νερού, την διεκδίκηση των «κομμένων» συντάξεων των παλιννοστούντων, την ελάφρυνση από τα δημοτικά τέλη λαϊκών οικογενειών, καλλιεργώντας έτσι την ανυπακοή, την αντίσταση στο φόβο και την τρομοκρατία, που αποπνέουν η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, και του μεγάλου κεφαλαίου.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   41 ετών Βιομηχανικός   εργάτης,   Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΤΕΙ Σερρών, μέλος   του Διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης,  μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Ξάνθης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολ. Μακεδ. – Θράκης και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ.

ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ, 37 ετών Δημόσια υπάλληλος στο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφ Αν. Μακ. Θράκης. Διπλωματούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Π.Θ. Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης, μέλος Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ.

ΒΟΥΖΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 35 ετών, Πτυχιούχος Πληροφορικής – προγραμματιστής Η/Υ του Πανεπιστημίου BRUNEL του Λονδίνου, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Ν. Ξάνθης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ.

ΡΟΪΔΟΥ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)   34 ετών, ιδιωτικός   υπάλληλος,   Πρόεδρος   του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, μέλος Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου νηπιαγωγείου Ξάνθης, μέλος ΚΚΕ.

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ   ΜΟΥΡΑΤ  27 ετών, τελειόφοιτος της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Φλώρινας, ιδιωτικός   υπάλληλος,   μέλος του Διοικητικού συμβουλίου   του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, μέλος του ΚΚΕ.

loading...

Σχετικά Άρθρα