Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συμφωνία κυρίων από τα κόμματα της Ξάνθης. Καταλύτης ο Δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος

syskepsh komaton dhmarxeio (2) syskepsh komaton dhmarxeio syskepsh komaton dhmarxeio (1)

Με συναινετικές διαδικασίες και με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής για την προβολή των κομμάτων στις επικείμενες εκλογές, υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Ξάνθης Μπ. Δημαρχόπουλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ (Ι. Κολλάτος), του ΠΑΣΟΚ (Δ. Βορίδης), της ΔΗΜΑΡ (Κ. Σταμουλάς), του ΚΚΕ (Γ. Κολλάρος), του Ποταμιού (Ι. Ιατράκης, και Δ. Γρηγοριάδης) κ.α.

Η καινοτομία αυτών των εκλογών είναι η πρόθεση που εξέφρασε ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ώστε ο Δήμος να παράσχει ξύλινους οικίσκους σε όλα τα κόμματα που το επιθυμούν για την προβολή τους κοντά στην πλατεία.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατασκεύασε τον δικό του ξύλινο οικίσκο (!!!) ενώ το ΚΚΕ, κατά παράδοση ζητά να βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας αντί της κεντρικής. Σημειώνεται ότι η παραχώρηση οικίσκου δεν περιορίζει ένα κόμμα από το να διαθέτει εκλογικό κέντρο στεγασμένο σε κάποιο χώρο, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Για τους υποψήφιους βουλευτές, ως γνωστό, δεν επιτρέπεται να διαθέτουν ισόγεια εκλογικά κέντρα και αφίσες αναρτημένες προς την πλευρά των δρόμων.

Συστάσεις από το Δήμαρχο για ήπια προεκλογική περίοδο

Από το Δήμαρχο έγιναν συστάσεις για μια ήρεμη και πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία, που έγιναν αποδεκτές από όλα τα κόμματα ενώ συμφωνήθηκε ότι δεν θα υπάρχουν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις σε κανένα οικίσκο ή εκλογικό κέντρο, όπως άλλωστε επιτάσσει η νομοθεσία.

Κατά τα άλλα, θα υπάρχουν 20 σημεία προβολής για να ανάρτηση αφισών των κομμάτων, με την κατανομή να γίνεται αναλογικά (6 η ΝΔ, 5 ο ΣΥΡΙΖΑ 2 ΠαΣΟΚ 1 ΑΝΕΛ 1 ΚΚΕ 1 Ποτάμι 1 ΔΗΜΑΡ 1 Χρυσή Αυγή και 2 για τα άλλα νεοσύστατα κόμματα).

Σχετικά Άρθρα