Αθλητικά Τελευταία Νέα

SKODA ΞΑΝΘΗ – Πανθρακικός 0-0. Οι δηλώσεις των προπονητών

skoda panthrakikos

Άτυχη ήταν η SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρώτο παιχνίδι της φετινής χρονιάς καθώς έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό στην αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της αλλά οι προσπάθειές της σταμάτησαν και στα δοκάρια των φιλοξενούμενων (Λουσέρο 3’, Καπετάνος 67’). Η ξανθιώτικη ομάδα βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της. Ντεμπούτο για τον Βάλτερ Μπαλούφο με τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Soltani Karim, Walter Fernández Balufo, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Πασχαλάκης Χρήστος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Μπέρτος Μανώλης

4. Καρυπίδης Χρήστος

5. Γούτας Δημήτρης

6. Φλίσκας Κώστας

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Soltani Karim

9. Lucero Adrián

10. Alexandre Silva Cleyton

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Christian Obodo

Fernando Pereira Wallace

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Κομεσίδης Δημήτρης

Λισγάρας Χρήστος

Πασχαλάκης Χρήστος

Περιγραφή αγώνα

Η αυλαία της 17η αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague έπεσε στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» και στην αναμέτρηση με το ιδιαίτερο χρώμα, αυτό του γειτονικού ντέρμπι μεταξύ της ξανθιώτικης ομάδας και του Πανθρακικού. Από το παιχνίδι της Δευτέρας οι δύο αντίπαλοι ζητούσαν τους βαθμούς της νίκης για διαφορετικούς – άμεσους – σκοπούς με τους γηπεδούχους να θέλουν να φτάσουν τους 27 βαθμούς και την 5η θέση της βαθμολογίας στην πρώτη αγωνιστική του 2015 ενώ τους φιλοξενούμενους να θέλουν να ξεφύγουν από την πρότελευταία θέση και τους 12 βαθμούς στη μάχη για την παραμονή.
Δεκαπέντε μέρες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι τους, SKODA ΞΑΝΘΗ και Πανθρακικός έχοντας και τους φιλάθλους τους στο πλευρό τους, αναμετρήθηκαν για 9η φορά στην μεγάλη κατηγορία με τους γηπεδούχους να έχουν συνολικά 4 νίκες, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα – με το σημερινό 4 – και στο πρότελευταίο είχε επικρατήσει η ομάδα της Κομοτηνής με 2-1.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ για το σημερινό παιχνίδι δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μανώλη Παπαστεριανού (4 κίτρινες) και των δύο νεοαποκτηθέντων παικτών Νικολά Μπέλιτς και Αντόνιο Γκομσί. Αντίθετα ο Καρίμ Σολτάνι επέστρεψε στη διάθεση του προπονητή του μετά την απουσία του στο παιχνίδι της Τρίπολης ενώ στην αποστολή ήταν και ο Γουάλας που επανήλθε από τον τραυματισμό του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε στην βασική 11άδα τους: Κυριακίδη, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη, Καρυπίδη, Γούτα, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκη, Φλίσκα, Κλέιτον και Καπετάνο προχωρώντας σε τρεις αλλαγές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ήττα με 2-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα.
Από την άλλη μεριά ο προπονητής του Πανθρακικού Χοσέ Ρόκα επέλεξε τους: Αθανασιάδη, Μεχία, Παπαγεωργίου, Τζάνη, Ντιγκινί, Σερφά, Εμπόου, Τσουμάνη, Ρομέου, Λαδάκη και Ποτουρίδη προχωρώντας σε δύο αλλαγές καθώς οι Κάσες – Μπαϊκαρά που είχαν αγωνιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού. Η ομάδα της Κομοτηνής προερχόταν από δύο διαδοχικές εντός έδρας ισοπαλίες με 1-1 απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Βέροια.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η SKODA ΞΑΝΘΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Λουσέρο στο 3ο λεπτό να αποκρούεται από Αθανασιάδη και δοκάρι. Ο Σερφά πολύ νωρίς στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε με τον Χοσέ Ρόκα να περνά στη θέση του τον Χασομέρη στο 5ο λεπτό.
Στο πρώτο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν και τρία κόρνερ χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι θετικό, απέναντι σε έναν Πανθρακικό που φαινόταν πως πρωτίστως ήθελε να κλείσει τους χώρους στην άμυνά του και στη συνέχεια να ψάξει κάποιο γκολ στην αντεπίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ με την SKODA ΞΑΝΘΗ να είναι καλύτερη και να έχει τις τρεις καλές στιγμές αυτού του διαστήματος. Τόσο στην αρχή με τον Λουσέρο, όσο και πριν το τέλος του α’ μέρους με τον Καπετάνο και τον Μπαξεβανίδη.
Και στην επανάληψη η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε καλύτερα, είχε κατοχή της μπάλας, πρωτοβουλία κινήσεων αλλά δεν κατάφερνε να φτάσει στις μεγάλες ευκαιρίες. Μία κεφαλιά του Βασιλακάκη κι ένα σουτ του Κλέιτον δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη με τους φιλοξενούμενους να στέκονται για δεύτερη φορά τυχεροί στο 67ο λεπτό. Στο σημείο αυτό ο Καπετάνος με σουτ μέσα από την περιοχή παραλίγο να σκοράρει όμως το δεξί δοκάρι του Πανθρακικού «απέκρουσε» για λογαριασμό του τερματοφύλακα. Αμέσως μετά ήρθε η πρώτη κίνηση από πλευράς Ραζβάν Λουτσέσκου που πέρασε στο παιχνίδι τον Βάλτερ Φερνάντεζ Μπαλούφο στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ. Λίγο αργότερα ο Ομπόντο πέρασε στη θέση του Φλίσκα και ο Ίγκορ αντί του Ρομέου. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των γηπεδούχων μεγάλωνε αλλά το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ένα άδικο αποτέλεσμα για την ομάδα του Λουτσέσκου που ήταν καλύτερη, είχε κατοχή μπάλας, ευκαιρίες και δύο δοκάρια αλλά πήρε ένα βαθμό από αυτό το παιχνίδι.

Οι καλύτερες στιγμές

3’ Σουτ του Λουσέρο από το ύψος της περιοχής απέκρουσε στη γωνία του δύσκολα ο Αθανασιάδης και με τη βοήθεια του δοκαριού αποτράπηκε το γκολ.
38’ Αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Λουσέρο να πασάρει την μπάλα στον Καπετάνο ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Αθανασιάδης με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το απαραβίαστο της εστίας του παραχωρώντας κόρνερ.
41’ Σουτ με το αριστερό του Μπαξεβανίδη απέκρουσε ο τερματοφύλακας και από κοντά ο Καπετάνος δεν βρήκε την μπάλα στην προσπάθειά του με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει τελικά.

53’ Η κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά το φάουλ του Λουσέρο, κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.
57’ Το σουτ του Κλέιτον κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
59’ Από την μπαλιά του Κυριακίδη, ο Λουσέρο έβγαινε τετ α τετ αλλά ο Εμπόου πρόλαβε και γύρισε την μπάλας στον τερματοφύλακά του.
67’ Νέο δοκάρι για την SKODA ΞΑΝΘΗ με το δοκάρι του Καπετάνου!
75’ Το τελείωμα του Σολτάνι από το ύψος της περιοχής δεν ήταν καλό μετά την πάσα του Βάλτερ και η μπάλα πέρασε άουτ.
79’ Φάουλ από πλάγια του Βάλτερ, απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
82’ Σέντρα του Λουσέρο, κεφαλιά του Καπετάνου μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

Διαιτητές

Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (ΕΠΣ Καβάλας)
Α’ Βοηθός: Γρεβένης Αλέξανδρος (ΕΠΣ Χαλκιδικής)
Β’ Βοηθός: Σίπκας Ιωάννης (ΕΠΣ Πέλλας)
4ος Διαιτητής: Στυλιαράς Δημήτρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: 52’ Ρομέου, 90+’ Αθανασιάδης.
Κόκκινη:

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας (78’ Ομπόντο), Βασιλακάκης, Κλέιτον (68’ Βάλτερ Μπαλούφο), Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος.
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μεχία, Σερφά (5’ Χασομέρης), Εμπόου, Τσουμάνης, Λαδάκης, Ρομέου (78’ Ίγκορ), Ντιγκινί, Τζάνης (81’ Ζδράβος – Ρίζος).

Οι δηλώσεις των προπονητών

Χοσέ Μανουέλ Ρόκα (Πανθρακικός): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου που μετά τις δυσκολίες που είχαμε αυτό το διάστημα με τους τραυματισμούς παλέψαμε με έναν δυνατό αντίπαλο. Ας μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δέχθηκαν τέσσερα γκολ σ’ αυτό το γήπεδο. Αλλάξαμε το πλάνο μας γρήγορα με την αλλαγή που προέκυψε και πήγαμε σε ένα παιχνίδι πιο τακτικό, για το αποτέλεσμα. Σ’ αυτές τις καταστάσεις, όταν βρίσκεσαι χαμηλά στη βαθμολογία, πρέπει να σκέφτεσαι πρωτίστως το αποτέλεσμα και τους βαθμούς κι όχι το καλό ποδόσφαιρο. Σήμερα η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε την κατοχή της μπάλας κι εμείς την περιμέναμε ψάχνοντας τις κόντρα επιθέσεις. Συγχαρητήρια στην SKODA ΞΑΝΘΗ για την ομάδα της που είναι μία από τις καλύτερες εντός έδρας. Ο πόντος είναι πολύ σημαντικός για μας και θα τον χαρακτήριζα «χρυσό». Από τα χαμηλά δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα, χρειάζεται διάθεση, δουλειά και διάρκεια. Αν συνεχίσουμε έτσι είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.»

Ραζβάν Λουτσέσκου (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι δεν πήραμε τους τρεις πόντους που αξίζαμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που ήταν σε μία δύσκολη κατάσταση, η οποία αμύνθηκε στα 30 μέτρα με 11 παίκτες. Και γι’ αυτό έπρεπε να παίξουμε νε υπομονή, να ταράξουμε την οργάνωσή τους και στον ίδιο χρόνο να μην δεχθούμε κόντρα επίθεση. Σε παιχνίδια όπως αυτό είναι να έχεις μία, το πολύ δύο ευκαιρίες για να σκοράρεις. Νομίζω πως είχαμε 5 ευκαιρίες για γκολ αλλά στις δύο μας σταμάτησε το δοκάρι κι τις άλλες τρεις φορές ο τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του. Για μένα μένει η απογοήτευση για τους χαμένους βαθμούς. Δεν είχα να πω τίποτα στους παίκτες μου στο τέλος του αγώνα γιατί προσπάθησαν πολύ. Ο αντίπαλος δεν ξέρω αν έφτασε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στα τελευταία 20 μέτρα πριν την εστία μας. Υπάρχουν και τέτοιες αναμετρήσεις όμως που αν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπορείς να χάσεις ή να πάρεις ένα βαθμό, όπως έγινε σήμερα. Αν η ομάδα μου δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο σήμερα θα έλεγα ότι μας επηρέασε η διακοπή. Αλλά αυτό όπως είδατε δεν συνέβη. Οι παίκτες έπαιξαν καλά, είχαν ευκαιρίες αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο. Ήταν και θέμα ατυχίας η σημερινή ισοπαλία αλλά και ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού που έκανε τρεις πολύ καλές αποκρούσεις.»

 

Σχετικά Άρθρα