Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

ΧΩΡΙΣ άδεια ο ΧΥΤΑ Ξάνθης. Μαλλιά κουβάρια πάλι στον Τόπειρο για τα σκουπίδια

xyta xanthis skoypidia

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου είχαμε το  απόγευμα της Δευτέρας με θέμα τον ΧΥΤΑ Ξάνθης και την ενδεχόμενη παραχώρηση στον ΣΔΑΝΞ για τα επόμενα επτά χρόνια.

Μετά τα γεγονότα που έχουν σημειωθεί και τις τρομακτικές συνέπειες που αναμένονται για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον νομό Ξάνθης, η αντιπολίτευση της Μαρίας Καραλευθέρη ζήτησε ενημέρωση για το θέμα και , ουσιαστικά, μετά την επιμονή του Δημάρχου και της παράταξής του σε όσα έχουν αποφασιστεί, η αντιπολίτευση σταματά πλέον να του παράσχει στήριξη!!!

Ο ίδιος ο Θ. Μίγοχλου μάλιστα, που επιτέθηκε στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι τα στελέχη της και κυρίως ο Βασίλης Χαραλαμπίδης (που τον έχει καλύψει μέχρι σήμερα ουκ ολίγες φορές και τον ίδιο και την πρόεδρό του), προσπαθούν να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες από τις αποφάσεις, ομολογώντας ευθέως ότι η άρνηση του Δήμου Τοπείρου για την παραχώρηση με τον τρόπο που υπέδειξε το ΥΠΕΚΑ, θα έχει σοβαρές παρενέργειες!!!

Είχε προαναγγείλει ότι θα δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι Πρόεδρος

Αυτό ακριβώς προκαλεί και τις αντιδράσεις για τους αντιπολιτευόμενους καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι συνέπειες για την περιοχή από την απένταξη του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ θα έχει ανυπολόγιστο κόστος τόσο περιβαλλοντικό, όσο και οικονομικό και πολιτικό για την περιοχή, με σαφή κίνδυνο να βρεθεί κατηγορούμενο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου αλλά και το ΔΣ του Συδέσμου διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Τοπείρου επέκρινε τον Β. Χαραλαμπίδη -δικηγόρο στο επάγγελμα- για το γεγονός ότι παραβρέθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου ζήτησε το αυτονόητο!!! Να ενημερωθεί δηλαδή από τον Δήμαρχο Μπάμπη Δημαρχόπυλο για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΧΥΤΑ Ξάνθης.

Όπως καθίσταται σαφές ο Δήμαρχος Τοπείρου συνεχίζει στην ίδια λογική και δεν αλλάζει, ενώ οι υπόλοιποι επιχειρούν να προστατευτούν από τις συνέπειες που θα προκύψουν σε ποινικό επίπεδο από την απένταξη του έργου και τη μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΑΔΑ. Όπως αναφέρουν μάλιστα, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το Δήμαρχο το γεγονός ότι είχε προαναγγείλει επισήμως και σε κάθε τόνο ότι στην περίπτωση που δεν του δοθεί η Προεδρεία του Συνδέσμου, θα δημιουργούσε θέματα σε όλους τους εμπλεκόμενους!!

(Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι σήμερα οκτώ μέρες μετά την πρωτοχρονιά ο ΧΥΤΑ Ξάνθης λειτουργεί στην ουσία ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ. Χωρίς παραχώρηση του χώρου από τον Δήμο Τοπείρου και χωρίς Περιβαλλοντικούς Όρους από την Περιφέρεια!!!!!!!!).

Σχετικά Άρθρα