Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ξάνθη. Το μήνυμα του Μητροπολίτη και οι ευχές του Δημάρχου.

agiasmos ydaton (2)

Ο Αγιασμός των υδάτων χθες σήμερα σε Κόσυνθο, Άβδηρα, Πόρτο Λάγος και φυσικά στη Σταυρούπολη. Στην Ξάνθη, στη γέφυρα του Κοσύνθου, στο Σαμακώβ, για περισσότερο από έναν αιώνα ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου προεξάρχει της τελετής και ο Δήμαρχος της Πόλης μαζί με τον Βουλευτή Αλέκο Κοντό πλαισιωμένοι από τις υπόλοιπες Αρχές της Ξάνθης παρακολουθεί την τελετή.

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Αξιωθήκαμε για άλλη μια φορά να ζούμε αυτή τη λαμπρή ημέρα των Θεοφανείων που εδώ τουλάχιστον στην περιοχή μας και από άποψη καιρικών συνθηκών είναι όντως λαμπρή. Μια ημέρα που αγιάζονται τα ύδατα αλά και ολόκληρη η φύση. Η σημερινή γιορτή λέγεται και γιορτή των φώτων και έχουμε ανάγκη από αυτό το φως, το φως του Χριστού, να φωλιάσει στις καρδιές μας, να μπει στα σπίτια μας, στην κοινωνία μας, σε ολόκληρο τον κόσμο, για να ειρηνεύσει ο κόσμος γιατί η έλευση του Χριστού σκοπό έχει να ενώσει τους ανθρώπους και να καταλαγιάσει τα μίση και τις κακίες. Στα παιδιά μας που αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό να τα ευχηθούμε ο Χριστός να σκεπάζει και να ευλογεί τη ζωή τους, όπως και να ευλογεί και τη ζωή όλων των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος αμέσως μετά από τη Μεγάλη Βάπτιση και τον Αγιασμό του νερού και κατ επέκταση τον Αγιασμό όλης της φύσης, έδωσε τις ευχές του στους εορτάζοντες και μίλησε για το Φωτισμό των ανθρώπων από τη Θεία Χάρη ώστε να εργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης: «Θέλω καταρχήν να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους Ξανθιώτες και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες που είναι αρκετοί. Χρόνια Πολλά στη Θεοπούλα, στο Θεοφάνη, στο Φάνη και τη Φανή, στον Ιορδάνης, την Ουρανία, την Περιστέρα, στη Φωτεινή και το Φώτη και σε όσους ίσως ξέχασα….

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την βάπτιση του Χριστού αγιάζει τα νερά και ελπίζω τα Φώτα τελικά  να δώσουν φώτιση στους ανθρώπους και να μείνουμε ενωμένοι σε αυτές τις δυσκολίες που περνά η χώρα ο τόπος η κοινωνίες μας.  Αυτό σημείωσε λίγο νωρίτερα και ο Μητροπολίτης μας καθώς η ενότητα, η  ομοψυχία και η αναζήτηση του φωτός δηλαδή της αλήθειας, είναι αυτά που έχουμε πρώτα από όλα ανάγκη σε αυτή τη συγκυρία ώστε να είμαστε ως κοινωνία ουσιαστικά αλληλέγγυοι. Το κρύο ήταν από πρωί τσουχτερό  και η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι αυτή την ώρα παρόλη την εξαιρετική ηλιοφάνεια. Η ζεστασιά που εκπέμπουν σήμερα όμως οι  καρδιές των Ξανθιωτών από την ευλογία της γιορτής είναι το αντιστάθμισμα  στις καιρικές συνθήκες».

agiasmos ydaton (1) agiasmos ydaton (3) agiasmos ydaton (4) agiasmos ydaton (5) agiasmos ydaton (6) agiasmos ydaton (7) pantelehmon agiasmos ydaton (8) agiasmos ydaton (10) dhmarxopoylos agiasmos ydaton (11) agiasmos ydaton (12) agiasmos ydaton (13) agiasmos ydaton (14) agiasmos ydaton iatrakhs (1)

Σχετικά Άρθρα