Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το Ποτάμι: Οι «ρούκι» του Σταύρου Θεοδωράκη εξηγούν γιατί «κατεβαίνουν» στις εκλογές

grigoriadhs

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει μερικά από τα πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα τα οποία μιλούν για την απόφασή τους να πολιτευτούν στις εκλογές της επόμενης Κυριακής

Το «κάστινγκ» τελείωσε και οι υποψήφιοι επελέγησαν.

Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου ρίχνουν στη μάχη του σταυρού ανθρώπους νέους, χωρίς κομματική ταυτότητα, οι οποίοι επελέγησαν έπειτα από αξιολόγηση των βιογραφικών τους από τα δύο κόμματα.

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει μερικά από τα πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα τα οποία μιλούν για την απόφασή τους να πολιτευτούν στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Η Αναστασία Τοπαλίδου είναι εμβιομηχανικός και θέτει υποψηφιότητα με το Ποτάμι στο Ηράκλειο

«Η γενιά μου είναι η πιο μορφωμένη και η πιο παραγωγική  των τελευταίων ετών, ωστόσο παρέλαβε μια χώρα που δεν άφησε χώρο γι’ αυτήν και της στέρησε τη δυνατότητα για δημιουργία. Το Ποτάμι με βρήκε στην πόρτα της εξόδου και μου έδωσε τη δυνατότητα να μείνω και να παλέψω για τα αυτονόητα, την παιδεία, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και την εργασία. Για να γίνουν τα πανεπιστήμια χώροι δράσης και έργου αξίων, να αντικατασταθεί η υποτιθέμενη ισονομία των προνομίων των πολιτικών και των αυλικών τους, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Νέοι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει και παράγει έργο αποφασίσαμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού συστήματος. Κάθε νέα αρχή χρειάζεται πρώτα μια αλλαγή».

Ο Γιώργος Καρβούνης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών και κατεβαίνει υποψήφιος με το Ποτάμι στην Αιτωλοακαρνανία

«Είμαι 32 ετών και κατάγομαι από τη Ναύπακτο. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Θράκης με μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων. Ανακηρύχτηκα διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκα ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και ως καθηγητής πληροφορικής. Η πολιτική δεν έχει ανάγκη μόνο από νέους ανθρώπους, αλλά από νέους ανθρώπους που αγωνίζονται σκληρά, παλεύουν σε κάθε δυσκολία, αποκτούν προσόντα και γνώσεις, διεκδικούν και κερδίζουν. Αυτούς που διακρίνονται στην κοινωνία για το δημοκρατικό ήθος και την προσφορά τους, αλλά και στη δουλειά τους για τις ικανότητες, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποφάσεων. Ανήκω σε αυτή την κατηγορία των νέων και είπα «φτάνει πια δεν πάει άλλο!».

Ο Δημήτρης Γρηγοριάδης είναι περιβαλλοντολόγος και υποψήφιος με το Ποτάμι στην Ξάνθη

«Είμαι 27 ετών και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ξάνθη. Είμαι απόφοιτος περιβαλλοντολόγος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πραγματοποίησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με τίτλο Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του University of Southampton της Αγγλίας. Σήμερα εργάζομαι σε τεχνική εταιρεία της Ξάνθης. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική είναι ότι ένιωσα επιτακτική μέσα μου την ανάγκη να βοηθήσω κι εγώ στην προσπάθεια ανασυγκρότησης αυτού του τόπου. Γιατί θέλω ως νέος, μέλος μιας γενιάς ανθρώπων που αγωνιούν για το μέλλον και ζουν στην αβεβαιότητα, να μου δοθεί η ευκαιρία να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με έμπειρους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και να σχεδιάσουμε μαζί το αύριο. Γιατί αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς, ποιος;».

Η Κρυσταλλία Λεοντιάδου είναι ψυχολόγος και υποψήφια με το Ποτάμι στην Πιερία

«Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας με μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις στη Σχολική-Εξελικτική Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική στην Τοξικοεξάρτηση. Ασχολούμαι για πρώτη φορά με την πολιτική γιατί για πρώτη φορά στον δημόσιο χώρο συναντήθηκα με ανθρώπους που αποφάσισαν  να δράσουν πολιτικά πέρα από τα αδιέξοδα της Αριστεράς και της Δεξιάς. Συναντήθηκα με ανθρώπους που τολμούν να  επαναορίζουν τις δύο έννοιες για να ονειρεύονται μια κοινωνία των πολιτών που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το Ποτάμι είναι η συνάντηση των ανθρώπων που νιώθουν ότι μέχρι να προκύψουν και να αναδειχτούν τα καινούρια μοντέλα ανθρώπινης συνύπαρξης, οφείλουν να συμφωνήσουν, να μετέχουν και να επηρεάζουν».

Ο Κώστας Αθανασίου είναι  λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ στην Ξάνθη

Ο χημικός μηχανικός και σήμερα λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Κώστας Αθανασίου λέει ότι αυτό που τον ώθησε να ασχοληθεί με την πολιτική είναι η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και η αγριότητα που κυριαρχεί στους πολίτες.

Υποστήριζε και ψήφιζε ανέκαθεν τον Γιώργο Παπανδρέου και γι’ αυτό άλλωστε αυτοπροτάθηκε να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. «Για μένα ήταν καθοριστικό αυτό που έγινε το 2010 και το 2011. Ο λαϊκισμός, ο διχασμός, η προπαγάνδα, να ρέει το μίσος από τις οθόνες και να εμφανίζεται σαν βίαιη αγανάκτηση μπροστά στις κάμερες στις πλατείες των “εξαφανισμένων”. Αν δεν ενωθούμε δεν θα καταφέρουμε κάτι. Πρέπει οι πολίτες να πάρουν τη δημοκρατία στα χέρια τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η πρώτη μου προτίμηση. Πιστεύω ότι έδειξε μια κυβέρνηση εργατική, σήκωσε μεγάλο βάρος και δέχτηκε επίθεση από ένα ολόκληρο σύστημα. Τον εκτιμώ, έχει αναλυτικό λόγο, χωρίς συγκρούσεις και συμφωνώ με την πρότασή του να εστιάσουμε στα προβλήματα της χώρας», λέει.

Ο Αγγελος Σιόλας είναι αρχιτέκτονας – πολεοδόμος και υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ στην Περιφέρεια Αττικής

Ο αρχιτέκτων – πολεοδόμος και αναπληρωτής πρύτανη στο ΕΜΠ Αγγελος Σιόλας αποφάσισε να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές γιατί πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της. Οπως λέει συγκεκριμένα «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος μπροστά στο πατριωτικό τους καθήκον. Οπως έγινε το 2009. Η χώρα χρειάζεται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της προόδου και της αλλαγής, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις». Ο κ. Σιόλας αποφάσισε να στείλει το βιογραφικό του στο ΚΙΔΗΣΟ γιατί πιστεύει ότι έχει θέσει γερά θεμέλια και είναι μια πολιτική δύναμη με καθαρή πολιτική ταυτότητα. «Το Κίνημα και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μακριά από τη συνωμοσιολογία και τους μύθους που κρύβουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ τη συγκεκριμένη παράταξη», τονίζει.

Σχετικά Άρθρα