Μειονότητα Τελευταία Νέα

Τι λένε οι μειονοτικοί της Θράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα;

tzami

Στις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ABTTF ο Χαλίτ Χαμπίπογλου : Η ιστορική αλλαγή στη χώρας μας πρέπει να περιλάβει και την μειονότητα μέσα και να χτίσουμε μαζί μια νέα Ελλάδα.

Στην Ελλάδα οι πρόωρες εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χτες στις 25 Ιανουαρίου 2015. Μετά την αποτυχία των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 29 Δεκεμβρίου 2014, περίπου 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι χθες ,προσήλθαν στις κάλπες να ψηφήσουν για τις βουλευτικές εκλογές. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συμμαχίας (ΣΥΡΙΖΑ)με 36,36% κέρδισε τις εκλογές και αποκτά το δικαίωμα να αποστείλει 149 έδρες βουλευτές στη Βουλή των Ελλήνων επειδή δεν βγήκε με αυτοδυναμία για να κάνει κυβέρνηση θα συνεργαστεί με δεύτερο κόμμα.

Η «Τουρκική Μειονότητα» της Δυτικής Θράκης από την άλλη θα εκπροσωπηθεί και πάλι από 3 βουλευτές από τον Σύριζα

Οι εκλογές που διεξήχθησαν χθες, ως αποτέλεσμα του συνόλου της Δυτικής Θράκης Τουρκικής Μειονότητας θα στείλει τρεις βουλευτές στη Βουλή των Ελλήνων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Ροδόπη εξελέγησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κκ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ και στο νομό Ξάνθης επανεκλέχτηκε  ο κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Τρίτο Κόμμα έγινε η Χρυσή Αυγή

Το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές που διεξήχθησαν ήταν ο ηττημένος. Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα με 27,81% και καταλαμβάνει 76 έδρες. Ο τρίτος ήταν η ακροδεξιά κόμμα της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 6.28% κερδίζει 17 έδρες και ακολουθεί το κόμμα Ποτάμι με ποσοστό 6.05% με 17 έδρες. Το Κ.Κ.Ε.- Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας  με ποσοστό 5.47% και 15 έδρες. Το ΑΝΕΛ -Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4.75%  κερδίζουν 13 έδρες στην άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ  βγήκε  τελευταίο κόμμα με 4.68 %  και 13 έδρες.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε μετά τις εκλογές , ‘’Σήμερα ο Ελληνικός λαός έγραψε ιστορία .Εσείς είστε μάρτυρες της ιστορικής αλλαγής. Η απόφασή σας, απορρίπτει το πακέτο τις αποταμιεύσεις  και καταστροφής .’’

Μετά τις πρόωρες εθνικές  εκλογές  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των  Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF)  Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε: ‘’Στη χώρα μας στην Ελλάδα πλέον ανοίγει μια καινούρια σελίδα. Ο λαός είπε όχι στους πολιτικούς που εκπροσωπεύουν το παλαιό καθεστώς. Στις χθεσινές εκλογές όλοι η Ελλάδα είπε ‘’Αλλαγή’’.  Ελπίζω ότι αυτή η αλλαγή να μην είναι μόνο στο κοινωνικό και οικονομικό τομέα. Στη νέα οικοδόμηση της Ελλάδος ελπίζουμε  να εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης και  να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον την οποία όλοι οι λαοί που ζουν στη χώρα επί ίσιος  όρους με την πλειοψηφία. Δημιουργώντας με μια απόλυτη ισότητα  μεταξύ  την «Τουρκική μειονότητας» της Δ. Θράκης μας και με την πλειοψηφία θέλουμε την επιστροφή των δικαιωμάτων που καταστράφηκαν ή σφετερίστηκαν της μειονότητας μας. Όπως στη Γερμανία , στην Ιταλία , στην Αυστρία, στη Δανία και στην Ελλάδα η μειονότητα μας να μην θεωρηθεί ως απειλή αλλά ως ένα μέρος του πλούτου της χώρας μας και θέλουμε να αντιληφτεί αυτό σε όλες τις αρχές . Επιθυμώντας  τα αποτελέσματα των εκλογών να φέρει καλό για την χώρα μας και  ελπίζουμε να οικοδομηθεί η νέα Ελλάδα μαζί με την μειονότητα μας.’’

Σχετικά Άρθρα