Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μάντσεστερ, «DESTINATIONS- THE HOLIDAY &TRAVEL SHOW»

zagnaferhs amoiridhs

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «DESTINATIONS- THE HOLIDAY &TRAVEL SHOW» στo Μάντσεστερ της Αγγλίας, που θα διεξαχθεί από 15-18 Ιανουαρίου 2015.

Η έκθεση προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός και έκθεση  πληροφόρησης κοινού στο βορρά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ενισχύεται περαιτέρω λόγω της γειτνίασης της με την έκθεση «αυτοκινούμενων τροχοβιλών».

Σημειώνεται ότι η έκθεση υποστηρίζεται από την έγκριτη εφημερίδα «The Times/ The Sunday Times». Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, εξασφάλισε τη συμμετοχή της ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και θα εκπροσωπηθεί από το Δήμο Καβάλας και τον Τουριστικό Οργανισμό Θάσου. Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, έχουν προετοιμαστεί παράλληλες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και φορείς.

Οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα εκτιμώνται σε 1,8 εκατομμύρια περίπου ενώ οι καταγεγραμμένες αφίξεις Βρετανών στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος ανέρχονται σε 15.800 άτομα περίπου, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να έχουν προορισμό τη Θάσο και την Καβάλα.

Η περιφέρεια ΑΜ-Θ σε συνεργασία με Δήμους και φορείς και με την υποστήριξη του γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, προσπαθεί και προσεγγίζει μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Βρετανίας για την αύξηση του αριθμού των αφίξεων και τη διεύρυνση της περιόδου προσέλκυσης αυτών μέσα και από την δημιουργία-προβολή ειδικών μορφών τουρισμού που έχουν απήχηση στη Βρετανία. Στόχος η διατήρηση των αφίξεων, η ενδυνάμωση τους, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και δία μέσω της αύξησης των εισερχόμενων πτήσεων, η δυνατότητα προσθήκης στο πρόγραμμα τους και άλλων προορισμών εντός της ΑΜ-Θ.

Σχετικά Άρθρα