Επιστολές Τελευταία Νέα

Η δημοκρατία και η ασυνέχεια του κράτος (επιστολή από τις ομάδες κοινωνικής δράσης)

komnhnos

Εκλογές! Όλα τα κόμματα βγάλανε τα πανέρια τους και διαλαλούν την πραμάτεια τους. Γιορτή της Δημοκρατίας! Ο κυρίαρχος λαός καλείται να επιλέξει το πιο καλό πανέρι. Να διαλέξει δηλαδή το κόμμα εκείνο που προτείνει τα πιο σωστά προγράμματα, τα πιο δίκαια για όλους τους Έλληνες, τα πιο αποτελεσματικά.

Τα προγράμματα που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά, θα αυξήσουν τη συνολική κοινωνική ευημερία, τη συνολική κοινωνική ευτυχία!

Φουσκώνει λοιπόν από περηφάνια ο κακομοίρης ο Έλληνας-Δημοκράτης, για τη δύναμη, που του δίνει το πολιτικό σύστημα, “η Δημοκρατία”!!

Θαυμάζει τα πανέρια, άλλα με σωστά προγράμματα, άλλα με υπερβολές, άλλα με αερολογίες, άλλα με επικίνδυνα προγράμματα, με συνθήματα, με κορώνες και με κάθε λογής φτιασίδια, έτσι ώστε να κρύβεται η αλήθεια. Μια σοβαρή συγκροτημένη οικονομική πολιτική ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων Ελλήνων δε βρίσκεις σε κανένα πανέρι. Αντίθετα θα βρεις κορώνες για τις 700 απολυμένες καθαρίστριες του Δημοσίου!

Παρασυρόμενος άλλοτε από την κομματική του καταγωγή (εγώ είμαι δεξιός, εγώ αριστερός αντιφασίστας, εγώ δημοκράτης) αγοράζει μόνιμα από το ίδιο καλάθι.

Άλλος που δεν έχει την κομματική ταυτότητα πασχίζει να βρει την αλήθεια, αλλά πού να τα καταφέρει, αφού κανείς δε λέει ακριβώς, τι θα κάνει και αν το λέει τελικά, όταν εκλεγεί δεν το εφαρμόζει, γιατί απλά ήταν μια φτιασιδωμένη καλογυαλισμένη ανεφάρμοστη μπαρούφα.

Άλλος ψάχνει για υποσχέσεις, για να κερδίσει άμεσα ο ίδιος κάτι (διορισμό, δάνειο, κάποιο δημόσιο έργο, επιδότηση, φιλενάδα κλπ) και δεν τον ενδιαφέρει το γενικό καλό.

Έτσι οι εκλογές, η γιορτή της Δημοκρατίας όπως λένε οι Δημοκράτες καταντά μια απαράδεκτη διαδικασία που προσβάλει το σημερινό επίπεδο του ανθρώπινου πολιτισμού. Καθώς όποιος, οικονομολόγος-επιστήμονας ή όποιος σοβαρός αναλυτής, βαθύς γνώστης των αριθμών, προσπαθήσει να αναλύσει και να καταλήξει στο τι κάθε πανέρι προσφέρει, είναι αδύνατον να βρει την αλήθεια. Όχι γιατί δεν υπάρχει μια αλήθεια που μεγιστοποιεί τη συνολική κοινωνική ευημερία-ευτυχία, αλλά γιατί, επειδή αυτή συνήθως δεν ακούγεται ευχάριστα από το “σοφό Λαό” τη μασκαρεύουν, και την καταντούν καρναβάλι.

Έτσι ο “σοφός Λαός” επιλέγει συνήθως τα φανταχτερά, τα συνθήματα, τα εύκολα, τα μεγάλα και έτσι παραμένει στα αζήτητα η αλήθεια.

Λεφτά υπάρχουν, τα δίνω όλα σε όλους διαλαλεί ο πονηρός και ο Λαός κάθε φορά τρέχει πίσω από τα ευχάριστα (βλέπε Παπανδρέου, Σαμαράς και τώρα ο υπερθετικός Τσίπρας).

Έτσι ο σοφός Λαός, αλλάζοντας συνεχώς καπετάνιους, που υπόσχονται πως θα πάνε πιο γρήγορα το καράβι στην Ιθάκη, υποχρεώνουν το καράβι της Ελλάδας να αλλάζει ρότα κάθε φορά και αντί να φθάνει στην Ιθάκη να βολοδέρνει, στα τρικυμισμένα πελάγη του παραλογισμού, της αναποτελεσματικότητας, της ανηθικότητας.

Έτσι έρχεται η μία Κυβέρνηση, επενδύει χρήματα, προσπάθεια, ανθρώπινους πόρους κλπ για να κάνει το ένα πρόγραμμα, έρχεται η άλλη τα σβήνει όλα και αλλάζει ρότα, πάλι χαμένες προσπάθειες μέχρι να έρθει ο τρίτος να τραβήξει κι αυτός άλλη ρότα. Έτσι ποτέ δε θα φθάσουμε στην Ιθάκη. Γιατί και ο Οδυσσέας είχε τους Λαιστρυγόνες, τους Κύκλωπες και πέντε έξι ακόμη, ενώ ο Ελληνικός λαός θα άγεται και φέρεται από τη Σκύλα στη Χάρυβδη συνεχώς, όσο αυτή η διαδικασία των εκλογών θα ευτελίζει κάθε έννοια ανθρώπινης λογικής και αξιοπρέπειας.

Αυτή η ασυνέχεια του κράτους. Αυτό το αέναο πήγαινε-έλα εν ονόματι της Δημοκρατίας των λαμόγιων, των διεφθαρμένων και εν ονόματι των επιλογών του “σοφού Ελληνικού λαού” είναι ίσως η μεγαλύτερη αδυναμία της Δημοκρατίας, μαζί με τη συναλλαγή, τη διαφθορά, την ανικανότητα, την αδικία.

Καιρός αγαπητοί συνάνθρωποι να ψάξουμε ένα νέο πολίτευμα με περισσότερη δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα, αξιοπρέπεια που να ταιριάζει στο σημερινό πολιτισμό της ανθρώπινης κοινωνίας.

Ένα σύγχρονο επιστημονικά δομημένο σύστημα διοίκησης, όπου δε θα υπάρχουν οι εκλογές της θολούρας αλλά η επιλογή ικανών μάνατζερς που θα δίνουν τη μία αλήθεια, τη δίκαιη, την αποτελεσματική στο λαό χωρίς να αναγκάζονται να μπαίνουν στο παιχνίδι της συναλλαγής, της εκλογικής πελατείας, της υπερβολής, του καρναβαλιού.

Χωρίς είκοσι κόμματα να μας παραμυθιάζουν, χωρίς χιλιάδες υποψήφιοι άλλοι καλοί, σωστοί, στραβοί, ημιμαθείς, λαμόγια, ψεκασμένοι κλπ να πασχίζουν να ικανοποιήσουν την κενοδοξία τους.

Γνωρίζουμε ότι μοιάζει πολύ επαναστατικό και δύσκολο, όμως μόνο έτσι θα καταφέρει η ανθρώπινη κοινωνία να πάει μπροστά!

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Υπεύθυνοι θέματος
Παρχαρίδης Βασίλης – Οικονομολόγος, Καβάλα

Κομνηνός Γιώργος – Οικονομολόγος, Ξάνθη

Τίνας Δήμος – Οικονομολόγος, Ιωάννινα

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: [email protected] ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis) ή στο http://omadeskinonikisdrasis.blogspot.gr/

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα