Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Χριστουγεννιάτικες απολύσεις και στα Σούπερ Μάρκετ Μασούτης στην Ξάνθη

Masoyths

Την παρακάτω καταγγελία πήραμε από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και την δημοσιεύουμε αυτούσια με την επισήμανση ότι τα δύσκολα για όλους μας είναι μπροστά…

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ»

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις που γίνανε στα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», με την δικαιολογία της μη παραγωγικότητας των εργαζομένων. Το ζήτημα της εργοδοσίας προφανώς και δεν είναι η απόδοση των εργαζομένων, διότι δεν είναι δυνατόν να είσαι υπάλληλος σε μια επιχείρηση για 10, 20 και 25 χρόνια και ξαφνικά να σου χρεώνουνε ότι δεν είσαι αποδοτικός. Αυτό με το οποίο η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει είναι οι παλιοί εργαζόμενοι που έχουν περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με τους νέους εργαζομένους οι οποίοι με βάση τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιο «φτηνοί».

Για την εργοδοσία νόμος και κριτήριο για κάθε της κίνηση είναι η μέγιστη κερδοφορία της.

Άλλωστε πρόκειται για μια εταιρεία που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες σε αύξηση τζίρου και στις  πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Κάτι που πάει όμως χέρι – χέρι με την πίεση και εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς, τις απολύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Μασούτης» να βγάλουν συμπεράσματα κι από αυτήν την κίνηση της εργοδοσίας. Οι απόψεις για «καλά αφεντικά», «έλληνες εργοδότες», «ευτυχώς ακόμα δεν ήρθαν όλα τα μέτρα σε μας» πρέπει να πάνε στην άκρη. Οι απολύσεις είναι μια μεγάλη καμπάνα που χτυπά πως μόνο με την οργάνωσή μας μπορούμε να αποτρέψουμε να ‘μαστε παιχνιδάκια στις διαθέσεις των εργοδοτών.

Συναδέλφισσα/ε στα σουπερ μάρκετ «Μασούτης»

Σε καλούμε κάνοντας το βήμα της οργάνωσης στο σωματείο μας, την «Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης», να δώσεις αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

loading...

Σχετικά Άρθρα