Πολιτισμός Τελευταία Νέα

«Λαθρέμποροι ιστορίας- Η άλλη όψη…»- Διεθνής Διάκριση του Γιώργου Τσούκαλη

tzouzepe siacka tzouzepe siacka (1) tzouzepe siacka (2) tzouzepe siacka (3) tzouzepe siacka (4) tzouzepe siacka (5)

Ο εκδοτικός οίκος «Σιδέρης» διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Λαθρέμποροι ιστορίας- Η άλλη όψη…», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 8μ.μ στην αίθουσα Auditorium, Σίνα 2-4, Αθήνα, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης». Πλήθος κόσμου τίμησε τον Γιώργο Τσούκαλη και παρακολούθησε την παγκόσμια βράβευσή του από τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca που έγινε στο Βατικανό, αλλά και το βιβλίο του «Λαθρέμποροι ιστορίας».

Για την τιμητική διάκριση του Γιώργου Τσούκαλη, αλλά και για το  διεθνές μήνυμα που επέφερε η βράβευσή του, όσον αγορά στην διαφύλαξη του ελληνικού πολιτισμού και την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας, μίλησαν ο σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των G. Sciacca Γιάννης Σμαραγδής, η Γενική Γραμματέας των G. Sciacca & Υπεύθυνη Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης», Αρχαιολόγος- Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο Δικηγόρος Αθηνών και πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Οικονόμου.

Στη συνέχεια η σολίστ ακορντεόν και συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια ταξίδεψε τους παριστάμενους σε διεθνείς και ελληνικούς μουσικούς δρόμους. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι ιστορίας» από τον Καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση και από το δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η παρουσιάστρια- δημοσιογράφος Κέλλυ Σακάκου διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσος.

Ο μεγάλος συνθέτης Μίμης Πλέσσας έκλεισε την εκδήλωση με θερμά λόγια για τον τιμώμενο και με σπουδαίες συνθέσεις του στο πιάνο. Ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε: «το Παγκόσμιο Δίπλωμα Αξίας από τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca με γεμίζει ευθύνη… μια ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη από την προηγούμενη… διότι η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αρχαιοτήτων είναι ένα θέμα οικουμενικό και όχι μόνο της Ελλάδας…».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μανώλης Αγγελάκας, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γραμματέας Σχεδιασμού ΝΔ- πρώην Ευρωβουλευτής, Γιάννης Μπούτσικας, Στρατηγός ε.α. Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ., Νικόλαος Μπαφαλούκος- Πλοιοκτήτης, Θάνος Θεοδωράτος- Βιομήχανος, οι Ολυμπιονίκες Λεωνίδας Κόκκας & Άκης Γιαννόπουλος, οι Καθηγήτριες Πανεπιστημίου Μαρία Κρανιδιώτη & Μαίρη Ζηλεμένου, ο Αρχαιολόγος- Επιγραφολόγος Χαράλαμπος Κριτζάς , φίλοι του συγγραφέα και μέλη των G. Sciacca από όλη την Ελλάδα.

loading...

Σχετικά Άρθρα