Μειονότητα Τελευταία Νέα

Μια χαρά το δουλεύουν το σύστημα της Θράκης οι φίλοι μας οι Τούρκοι

thraki moysoylmanoi tzami

Σύμφωναμε ανακοίνωση της ΑΒΤΤF: Tα εγκλήματα μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης μπήκαν στην αναφορά εγκλημάτων μίσους του ΟΑΣΕ για το έτος 2013.

Αναλυτικά

Οι επιθέσεις μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης στο έτος 2013, όπως είχαν καταγραφεί σε αναφορά από την ABTΤF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) και είχαν δοθεί τον Απρίλιο του 2014 στον ΟΑΣΕ και στο γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, περιλαμβάνονται και στην ετήσια αναφορά του ΟΑΣΕ για τα εγκλήματα μίσους του έτους 2013 το οποίο ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2014.

Στην αναφορά του ΟΑΣΕ συνέβαλαν 36 κράτη-μέλη και 109 φορείς από 45 χώρες. Με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που ετοιμάστηκε από τον ΟΕΑΣΕ για τα συμμετέχοντα κράτη μέλη, η Ελλάδα για το 2013 αναφέρθηκαν συνολικά 109 εγκλήματα μίσους που καταγράφεται από την ελληνική αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες από Ελλάδα εξ αυτών ασκήθηκε δίωξη σε 9 περιπτώσεις και στο τέλος των διώξεων δεν επιβλήθηκε καμία ποινή.

Η ΑΒΤΤF παρέδωσε αναφορά στον ΟΑΣΕ τις επιθέσεις μίσους που σημειώθηκαν το 2013 στην δυτική Θράκη

Η ABTTF είχε παραδώσει προς τον ΟΑΣΕ αναφορά με αδικήματα μίσους που έγιναν το 2013 και στο διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος 2014 και ήταν κατά μελών και φορέων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, κατά μουσουλμανικών νεκροταφείων και τζαμιών. Στην αναφορά του ΟΑΣΕ περιλαμβάνονται η επίθεση που έγινε στο κέντρο της Ξάνθης στις 29 Μαρτίου το 2013 στον μέλος μειονότητας  Τζουνέιτ Σερντάρ, η επίθεση που έγινε στην ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στις 27 Δεκεμβρίου το 2013, το κομμένο κεφάλι χοιρινό που άφησαν κάποιοι στις 13 Απριλίου το 2014 σε μεστζίτ στην Αλεξανδρούπολη και το στην Ρόδο σκισμένες σελίδες Κορανιού με μπροσούρες της Χρυσής Αυγής πέταξαν σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στις 23 Φεβρουαρίου το 2014.

Σχετικά Άρθρα