Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μεγάλο πρόβλημα με την Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

pasxoy nosokomeio

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κα. Ελένη Γερασιμίδου κ. Θεοδόσης Κωνσταντινίδης: Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της, με ορατό το κίνδυνο της αναστολή της.

Η Καρδιολογική Κλινική αριθμεί μόλις δύο καρδιολόγους, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της κλινικής, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην Υγεία των ασθενών που προσέρχονται σε αυτή, αλλά και στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού της κλινικής.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Η υποστελέχωση της είναι ένα ακόμα παράδειγμα προσπάθειας υποβάθμισης του Γ.Ν. Ξάνθης. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούν την συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών με σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια την υγεία των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης γιατρών ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.

loading...

Σχετικά Άρθρα