Αθλητικά Τελευταία Νέα

Αστέρας Τρίπολης – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1… έμεινε στην προσπάθεια η ομάδα μας

 skoda asteras

Έμεινε με την προσπάθεια η SKODA ΞΑΝΘΗ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» το απόγευμα της Κυριακής. Η ξανθιώτικη ομάδα δέχθηκε δύο γκολ από τις κόντρα επιθέσεις του Αστέρα και οι γηπεδούχοι με το γρήγορο γκολ του Γιαννιώτα (6’) και το τέρμα του Μάσα (58’) έφτασαν στον στόχο τους παίρνοντας τους βαθμούς της νίκης. Ο Κλέιτον μείωσε στο 81’ από τα 11 βήματα.

16η Αγωνιστική

Super League ΟΠΑΠ

Ώρα: 17:15

Ημερομηνία: 21-12-2014

Τοποθεσία: “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Christian Obodo, Lucero Adrián, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λαζαρίδης Γιώργος, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπαρέττας Αργύρης, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Πασχαλάκης Χρήστος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπέρτος Μανώλης

3. Μπαξεβανίδης Δήμος

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Καρυπίδης Χρήστος

6. Christian Obodo

7. Παπαστεργίου Συμεών

8. Βασιλακάκης Θεόδωρος

9. Καπετάνος Παντελής

10. Alexandre Silva Cleyton

11. Lucero Adrián

Αναπληρωματικοί

Γούτας Δημήτρης

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Κομεσίδης Δημήτρης

Λαζαρίδης Γιώργος

Μπαρέττας Αργύρης

Πασχαλάκης Χρήστος

Φλίσκας Κώστας

Περιγραφή αγώνα

Το τελευταίο τους παιχνίδι για το 2014 έδωσαν Αστέρας Τρίπολης και SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Κυριακής στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Superleague δύο ομάδες που βρισκόταν στην 4η και την 5η βαθμολογική θέση αντίστοιχα και είχαν διαφορά μόλις ενός πόντου, διασταύρωσαν τα ξίφη τους ζητώντας τους βαθμούς της νίκης.
Η ομάδα του Αστέρα στο γήπεδό της μετρούσε 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες στα έξι παιχνίδια που είχε δώσει διαθέτοντας την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη προέρχονταν από ένα αήττητο «καρέ» αγώνων (2 νίκες, 2 ισοπαλίες) ενώ αυτοί του Ραζβάν Λουτσέσκου από ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγωνιστικών έχοντας παράλληλα και την 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ για την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Καρίμ Σολτάνι που ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών ενώ οι Ράνος, Γουάλας, Ρούντι, Ολιβέιρα για διάφορους λόγους δεν ήταν στην 18άδα.
Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας συγκριτικά με το 4-2 επί του Παναθηναϊκού επέλεξε να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στην 11άδα. Πιο συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κυριακίδης, στα άκρα της άμυνας οι Μπαξεβανίδης – Μπέρτος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λισγάρας – Καρυπίδης ενώ στον άξονα προτιμήθηκαν οι Βασιλακάκης, Ομπόντο, Παπαστεριανός. Κλέιτον και Λουσέρο είχαν πιο δημιουργικούς ρόλους ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καπετάνος.
Και η 11άδα των γηπεδούχων είχε αλλαγές στο βασικό της σχήμα με τους Θεοδωρόπουλο, Παντελιάδη, Μουνάφο να δίνουν τις θέσεις τους στους Κοσίσκι, Τιε Μπι, Γιαννιώτα.
Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές στιγμές, ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Γιαννώτας δέχθηκε την κεφαλιά πάσα από τον συμπαίκτη του, μπήκε στην περιοχή της SKODA ΞΑΝΘΗ και με πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6’. Με το 1-0 και την ψυχολογία με το μέρος του ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και έχασε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Κυριακίδη να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση στην προσπάθεια του Γιαννιώτα στο 17’. Η ξανθιώτικη ομάδα από αυτό το χρονικό σημείο και μετά, ξεκίνησε να ανεβάζει την απόδοσή της και να είχε 62% κατοχή της μπάλας στα πρώτα 23 λεπτά αγώνα. Ωστόσο, οι πρώτες τελικές προσπάθειες της SKODA ΞΑΝΘΗ ήρθαν προς το τέλος του ημιχρόνου με τα σουτ των Ομπόντο, Λουσέρο και Κλέιτον. Η ομάδα της Τρίπολης στο 39ο λεπτό έκανε την πρώτη της – αναγκαστική – αλλαγή με τον Μπαράλες να δίνει την θέση του στον Μούκαμ.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την ξανθιώτικη ομάδα και τον Γούτα να παίρνει τη θέση του Λισγάρα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση χωρίς όμως να εκμεταλλευτούν κυρίως τις στημένες φάσεις που κέρδισαν. Στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί και στην 3η τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι σημείωσαν δεύτερο γκολ. Κι ενώ η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε κερδίσει φάουλ, το εκτέλεσε ο Κλέιτον και άμεσα ο Μάσα δέχθηκε την μπάλα στην κόντρα επίθεση. Ο επιθετικός του Αστέρα σημείωσε με πλασέ το 2-0 σε μία πανομοιότυπη φάση με το πρώτο γκολ του Γιαννιώτα ως προς το τελείωμά της. Κομεσίδης και Φλίσκας πήραν τις θέσεις των Βασιλακάκη – Παπαστεριανού ήταν οι αλλαγές της ξανθιώτικης ομάδας στο 76’. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων απέφεραν το 2-1 με το πέναλτι του Κλέιτον στο 81’ όμως η καλή παράδοση της SKODA ΞΑΝΘΗ στην Τρίπολη σταμάτησε στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής και στο τελευταίο παιχνίδι του 2014.

Οι καλύτερες στιγμές

6’ Ο Γιαννιώτας με πλασέ έκανε το 1-0.
17’ Εκπληκτική απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ στην κίνηση από τον Γιαννιώτα.
18’ Σέντρα του Μπέρτου, γύρισμα του Λουσέρο έδιωξε ο Γκοϊάν προ του Καπετάνου.
37’ Καλό σουτ του Ομπόντο πέρασε άουτ.
42’ Το σουτ του Λουσέρο μετέτρεψε σε κόρνερ με όμορφη απόκρουση ο Κοσίτσκι.
44’ Το σουτ του Κλέιτον κατέληξε κόρνερ μετά από κόντρα σε αμυντικό.
58’ Ο Μάσα έφυγε στην κόντρα επίθεση και με πλασέ έκανε το 2-0
72’ Το σουτ του Μπαξεβανίδη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
80’ Η μπάλα βρήκε το χέρι του Μούκαμ μετά την προσπάθεια του Μπαξεβανίδη και ο Κουκουλάκης καταλόγισε πέναλτι.
81’ Ο Κλέιτον στο πέναλτι ευστοχεί και κάνει το 2-1.
89’ Το φάουλ του Μάσα μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

Διαιτητές

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχαήλ (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Α’ Βοηθός: Ευθυμιάδης Δαμιανός (ΕΠΣ Πιερίας)
Β’ Βοηθός: Ακριβός Χρήστος (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γιώργος (ΕΠΣ Κορινθίας)
Κίτρινες: 7’ Καρυπίδης, 35’ Γκοιάν, 57’ Τιε Μπι, 79’ Κουρμπέλης, 85’ Φλίσκας, 86’ Κομεσίδης, 90+’ Κοσίτσκι.
Κόκκινη: –

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιε Μπι (69’ Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μπαράλες (39’ Μούκαμ), Φερνάντες (83’ Ζησόπουλος), Μάσα.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (46’ Γούτας), Καρυπίδης, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (76’ Κομεσίδης), Κλέιτον, Λουσέρο, Καπετάνος.

Σχετικά Άρθρα