Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στην ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA kalenteridhs xanthi 2014 (1) kalenteridhs xanthi 2014 (2) kalenteridhs xanthi 2014 (3) kalenteridhs xanthi 2014 (4) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ο εκδότης και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης για μια εκδήλωση- ομιλία που αφού έθρεψε το πνεύμα κατέληξε σε ποντιακό γλέντι για να θρέψει και την… ψυχή. Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο Σύλλογος Κυπρίων και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Θέμα της ομιλίας του Σ. Καλεντερίδη ήταν «Οι εξελίξεις στη Μεσοποταμία και την Ανατολική Μεσόγειο, και οι πιθανές επιπτώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν στην Ανατολική Μεσόγειο οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και οι στρατηγικές συμμαχίες που διαμορφώνονται και στάθηκε ιδιαίτερα στα θετικά πρόσημα που μπορεί να προσδώσει στην Ελλάδα η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η αξιοποίηση των ελπιδοφόρων, σύμφωνα με τα ερευνητικά αποτελέσματα, κοιτασμάτων. Δεν παρέλειψε δε να αναδείξει τον εκνευρισμό της Τουρκίας έναντι των νέων δεδομένων αλλά και την κατάρρευση του περίφημου δόγματος περί «στρατηγικού βάθους».

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π». Μετά το πέρας της ο Σάββας Καλεντερίδης παρακάθισε σε «μουχαπέτ» που οργάνωσαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα