Αθλητικά Τελευταία Νέα

Τουρνουά σκάκι Rapid «PHILIPPOS AMOIRIDIS 2014»

skaki (1) skaki (2) skaki

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου, στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο, το τουρνουά Rapid «PHILIPPOS AMOIRIDIS_2014», που έγινε εις μνήμην του πιο αγαπητού Δημάρχου της πόλης μας Φιλίππου Αμοιρίδη καθώς στις 5 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 15 χρόνια που έφυγε από κοντά μας.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από τους σκακιστές του συλλόγου μας καθώς και από σκακιστές από διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, όπως Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Προσήλθαν 71 σκακιστές διαφόρων ηλικιών (από 6 έως 56 ετών) και διαφόρων επιπέδων ικανότητας (έως 2150 ELO) και παίχθηκαν πολλές συναρπαστικές και υψηλού επιπέδου παρτίδες.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε δύο ομίλους. Οι μεγάλοι σκακιστές συμμετείχαν στο Α’ Γκρουπ και τελευταία στιγμή πριν την έναρξη των αγώνων δημιουργήθηκε και Β’ Γκρουπ λόγω μεγάλης προσέλευσης μικρών σκακιστών, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν να ξεκινήσουν οι αγώνες κατά 45 λεπτά περίπου. Επίσης ακόμη μια μικρή καθυστέρηση 20 λεπτών υπήρχε και μετά το τέλος του 5ου γύρου λόγω τεχνικού προβλήματος.

Βέβαια αυτές οι εκτός προγράμματος καθυστερήσεις δεν πτόησαν τους σκακιστές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μέχρι το τελευταίο γύρο, ο οποίος ήταν και ο πιο συναρπαστικός καθώς κρίθηκαν τα μετάλλια των πρώτων 3 νικητών αλλά και τα μετάλλια των ειδικών κατηγοριών.

Στις τρεις πρώτες θέσεις είχαμε τριπλή ισοβαθμία σε πόντους και η σειρά τελικής κατάταξης διαμορφώθηκε με βάση τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας ως εξής :

Α’ Γκρουπ

1ος Κόρογλου Βίκτωρ με 6/7 του ΣΟ Ξάνθης.

2ος Σεχλίδης Σάββας με 6/7 του ΣΟ Ξάνθης.

3ος Χριστοφορίδης Βασίλειος με 6/7 του ΣΦΓΤ Δράμας.

Πρώτη Γυναίκα η Παπαϊωάννου Ευθυμία με 4,5/7 του ΣΟ Ξάνθης.

Στις ειδικές κατηγορίες νικητές αναδείχθηκαν οι παρακάτω :

Κ16 – Χριστοφορίδης Χριστόφορος με 5/7 του ΣΦΓΤ Δράμας.

Κ14 – Χασούρης Γεώργιος με 4,5/7 του ΣΟ Ξάνθης.

Κ12 – Ουμουτίδης Χρήστος με 4/7 του ΣΟ Ξάνθης.

Κ10 – Καζάκος Μαρκος με 4,5/7 του ΣΟ Δράμας.

Κ8 – Κούτλας Νικόλαος με 3/7 του ΣΟ Φερών.

Β’ Γκρουπ

1ος – Καζάκος Ζαχαρίας με 6/7 του ΣΟ Δράμας.

2ος – Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ με 5/7 του ΣΟ Δράμας.

3ος – Γκατζόγλου Αριστείδης με 4,5/7 του ΣΟ Ξάνθης.

Πρώτο κορίτσι η Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα με 4/7 του ΣΟ Δράμας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην διεξαγωγή του τουρνουά καθώς επίσης και το Ζαχαροπλαστείο ”ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ” για την ευγενική προσφορά του.

Ευχαριστούμε και τα Μέσα Ενημέρωσης για τη δημοσίευση-μετάδοση των δραστηριοτήτων μας.

Το Δ.Σ.

του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης

loading...

Σχετικά Άρθρα