Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Κάνανε την προίκα τους κλέβοντας από επιχειρήσεις και εξοχικά…

astinomia

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τέσσερις διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και  αποθήκη στο Νομό Καβάλας και  μία (1) κλοπή δικύκλου, που είχαν διαπραχθεί το Νοέμβριο του 2014.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 29, 26, 26, 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αποδοχής- διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Συνελήφθησαν στις 20-11-2014 το απόγευμα, σε χωριά της Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο από τους δράστες, ηλικίας 26 και 29 ετών.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο ένας  26χρονος, κατά το μήνα Νοέμβριο, αφαίρεσε από την πόλη της Καβάλας, μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα και διέρρηξε δύο (2) επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε χωριό και επαρχιακή οδό του νομού. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων προκάλεσε φθορές και αφαίρεσε συνολικά:

1 ηλεκτρονική συσκευή

1 ηλεκτρονικό υπολογιστή

1 ηλεκτρική συσκευή

2 ηλεκτρικά εργαλεία

2 χορτοκοπτικά μηχανήματα

4 μπαταρίες μηχανήματος

50 μέτρα καλώδιο

σωλήνες χαλκού

Ακολούθως, μετά τη διάπραξη των διαρρήξεων, ο 26χρονος πούλησε μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στον 29χρονο και τον άλλο 26χρονο δράστη.

Από τη συνέχιση της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι τρεις (3) δράστες, ηλικίας 29, 23 και 20 ετών, το μήνα Νοέμβριο, διέρρηξαν, σε χωριό της Καβάλας, μία (1) επιχείρηση και μία (1) αποθήκη, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας συνολικά από το εσωτερικό τους, πλήθος μεταλλικών αντικειμένων, 2 ηλεκτρικούς κινητήρες και 2 ηλεκτρικές μηχανές.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε, σε αγροτική περιοχή της Καβάλας, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της. Στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν, 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής, 1 οθόνη, 1 ηλεκτρικό εργαλείο και 2 ηλεκτρικές συσκευές, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 23χρονος έχει απασχολήσει επίσης για ληστεία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Σχετικά Άρθρα