Κόμματα Τελευταία Νέα

Ανοίγει δρόμους για το Ποτάμι και τον Σ. Θεοδωράκη!

theodorakhs potami

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, υπολογίζω περίπου 100 η ροή του «Ποταμιού» ανοίγει καινούργιους δρόμους στην πολιτική σκηνή του τόπου μας! Ο «νέος ηγέτης» ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν φαντάζει ως μια πολυτάλαντη πολιτική προσωπικότητα, καταφέρνει όμως να μιλάει στις καρδιές όλο και περισσότερων πολιτών! Ο Θεοδωράκης απευθύνεται και στη λογική των Ελλήνων και όχι στις καρδιές τους. Γρήγορα πέτυχε και έκανε τόσους πολίτες, νεώτερους και μεγαλύτερους, αλλά και σκεπτόμενους, ακόμη και φιλοσόφους και πνευματικούς ανθρώπους να ταυτίζονται με τη νέα αυτή κίνηση. Ποια η συνταγή της επιτυχίας;

Μήπως η ύπαρξη της συσσωρευμένης οργής από τις μεθοδεύσεις της κομματοκρατίας και με το που ακούστηκαν οι πρώτες δημόσιες δηλώσεις περί ανατροπής των κατεστημένων αντιλήψεων εκείνοι που διψούσαν για την εξυγίανση του συστήματος συσπειρώθηκαν γύρω απ το «Ποτάμι»; Κανείς δεν ξέρει.

Αυτή η πολιτική κίνηση, το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου δεν έχει εκπροσώπηση στη Βουλή για να αναλύσει τις θέσεις της και να απαιτήσει όχι μόνο να ακουστούν οι απόψεις της, αλλά και να εφαρμοστούν μέσα από τους νόμους που ψηφίζονται. Δεν έχει δικό της κανάλι για να φθάσει σε όλα τα σπίτια και στις περισσότερες δημόσιες συζητήσεις δεν στέλνει ούτε εκπροσώπους της. Ακόμα και στην Ξάνθη ελάχιστοι παίρνουν την άποψη του νεοσύστατου κόμματος. Όμως, στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως τρίτος πόλος και το ποσοστό του καθημερινά μεγαλώνει!

Αυτό πρέπει να προβληματίσει όλα τα σημερινά κόμματα τι δεν έκαναν και οι πολίτες είναι τόσο επιφυλακτικοί απέναντί τους! Ακόμη και η Χρυσή Αυτή που παραχώρησε την τρίτη θέση στο «Ποτάμι», δεν έπεισε για τις προθέσεις της τους πολίτες που επένδυσαν πάνω της, προκειμένου να ανατραπούν οι πρακτικές της κομματοκρατίας!!! Η φυλάκιση της ηγεσίας της απομάκρυνε πολύ κόσμο από τις τάξεις τις.

Στην αντίθετη πλευρά φορά που μιλάει ο Στ. Θεοδωράκης εμφανίζονται όλο και περισσότεροι πολίτες που ταυτίζονται με τις απόψεις του. Εκείνος απλά φροντίζει να περιγράφει δημόσια τα κακώς κείμενα. Αυτά, δηλαδή, που απασχολούν εκείνους οι οποίοι δεν ταυτίστηκαν με τις αντιλήψεις περί προνομίων που μοίραζαν τα κόμματα στα στελέχη του κομματικού σωλήνα, που στην πλειοψηφία τους είναι αποτυχημένοι επαγγελματίες. Το αρρωστημένο σύστημα που οικοδομήθηκε με πολλή επιμέλεια και που λειτούργησε σε βάρος των γνωστών φορολογουμένων θα πρέπει να ξηλωθεί άμεσα! (Το Ποτάμι ίσος είναι η λύση… δεν χάνουμε τίποτε να δοκιμάσουμε και κάτι καινούριο!).

Σχετικά Άρθρα