Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του βιβλίου «Η Θράκη στο Μεταίχμιο»

Έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο ΙθΤΠ

λαυρ5 DSCN1436 DSCN1477 DSCN1497 DSCN1499 DSCN1501 λαυ2 λαυρ4

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Η Θράκη στο Μεταίχμιο» στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Σπανίδη και οι εκδόσεις Πραγματεία, ομιλητές ήταν ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, ο εκδότης του «Αντιφωνητή»  Κώστας Καραΐσκος και ο συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος.

Συντονιστής ήταν ο Τηλέμαχος Αρναούτογλου, διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης. Οι ομιλητές παρουσίασαν πτυχές του βιβλίου, προβάλλοντας μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη Θράκη και πρέπει να προβλημάτισαν το πανελλήνιο κοινό.

Ζητήματα όπως η έλλειψη μιας συγκροτημένης ελληνικής πολιτικής για τη Θράκη, η μεθοδική προσπάθεια της Τουρκίας να μεταβάλει τις ισορροπίες στην περιοχή, χρησιμοποιώντας την επιρροή της στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της, η γεωπολιτική σημασία της Θράκης στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον, η πιθανότητα ύπαρξης κοιτασμάτων Σπανίων Γαιών και πώς αυτή καθιστά τη Θράκη περιοχή διεθνούς ενδιαφέροντος και πολλά άλλα.

Θετική εντύπωση προκάλεσε η μαζική προσέλευση των συμπολιτών μας-παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες- οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και με δικές τους τοποθετήσεις στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους ομιλητές.

Σχετικά Άρθρα