ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Νίκη ανάσα για την ομάδα μας την Skoda Ξάνθη, επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1

skoda ofh (4) skoda ofh (3) skoda ofh (2) skoda ofh skoda ofh (5)

Την 3η της φετινή νίκη πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδό της με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ από το γρήγορο γκολ του Πετρόπουλου στο 6’ και μέσα σε 4 λεπτά στο α’ μέρος (29’, 33’) με τους Λισγάρα και Κλέιτον διαμόρφωσε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς ο Τζορτζ αντίκρισε την 2η κίτρινη (κόκκινη) στο 78’.

Super League ΟΠΑΠ

Ώρα: 19:30

Ημερομηνία: 08-11-2014

Τοποθεσία: SKODA ΞΑΝΘΗ Arena

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Rennan Gonçalves de Oliveira, Soltani Karim, Αναστασόπουλος Νίκος, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Ράνος Αντώνιος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Ζαρόπουλος Μιχάλης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Fernando Pereira Wallace

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Γούτας Δημήτρης

6. Φλίσκας Κώστας

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Lucero Adrián

9. Soltani Karim

10. Καπετάνος Παντελής

11. Alexandre Silva Cleyton

Αναπληρωματικοί

Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”

Christian Obodo

Rennan Gonçalves de Oliveira

Αναστασόπουλος Νίκος

Μπέρτος Μανώλης

Παπαστεριανός Μανώλης

Ράνος Αντώνιος

Περιγραφή αγώνα

Μέσα σε διάστημα 10 ημερών SKODA ΞΑΝΘΗ και ΟΦΗ αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Superleague και την 10η αγωνιστική ημέρα. Είχε προηγηθεί το 1-0 του ΟΦΗ στην Κρήτη από το γκολ του Τζορτζ στο 84ο λεπτό σε ένα άδικο – αν αναλογιστεί κανείς την εμφάνιση και τις ευκαιρίες – αποτέλεσμα για την ομάδα του Ραζβνάν Λουτσέσκου.
Στο παιχνίδι του Σαββάτου στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» για το πρωτάθλημα η ξανθιώτικη ομάδα που προερχόταν από το βαρύ 5-2 στο Αγρίνιο, ήθελε να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα στην έδρα της μετά το 2-0 επί της Νίκης Βόλου ενώ ταυτόχρονα να διατηρήσει και το «μηδέν» στην εστία της. Στην προσπάθειά της αυτή, ο Ρουμάνος προπονητής της επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Ζαρόπουλο, στην άμυνα τους Μπαξεβανίδη, Γουάλας, Λισγάρα και Γούτα, στην μεσαία γραμμή τους Σολτάνι, Φλίσκα, Βασιλακάκη, Λουσέρο και στην επίθεση τους Κλέιτον και Καπετάνο. Μία 11άδα που είχε δύο αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι του Αγρινίου καθώς Καρυπίδης και Παπαστεριανός έδωσαν τις θέσεις τους στους Γούτα και Φλίσκα.
Από την άλλη μεριά ο ΟΦΗ που δεν είχε και την καλύτερη παράδοση στην Ξάνθη, ταξίδεψε στην Ξάνθη με τους Λόρια, Αγριμάκης, Στάθης, Μονιάκης, Μιλιάζες, Μειτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Ραζάκ, Μεραμβιασβίλι, Σίσιτς, Πετρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Απόνιο, Ροβίθης και Τζορτζ ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Περογαμβράκης, Αρτόλα, Κάλαϊτζιτς, ο τιμωρημένος Μπανούσης και οι Φαζός, Μανιδάκης, Φερούζ, Μαραθιανός, Γιαγκιόζης, Δαμιανάκης, Μπολάκης. Ο Γκατούζο επέλεξε στην βασική του 11άδα τους Λόρια κάτω από τα δοκάρια, Στάθη, Μιλιάζες, Τριποτσέρη και Αντελέγιε στην άμυνα, Μακρή, Ραζάκ, Κουτσιανικούλη και Απόνιο στη μεσαία γραμμή κι επιθετικούς τους Μεραμπασβίλι και Πετρόπουλο.
Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προειδοποιώντας με την πρώτη ευκαιρία του Ραζάκ στο ξεκίνημα το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ζαρόπουλος. Στο 6’ το σκορ άνοιξε με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν. Ο Πετρόπουλος μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας κι έκανε το 0-1. Στην συνέχεια η SKODA ΞΑΝΘΗ ισορρόπησε το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις επιθέσεις απέναντι στους φιλοξενούμενους που αρχικά ήθελαν να μην απειληθούν. Λουσέρο και Καπετάνος ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ της ισοφάρισης πριν συμπληρωθεί το ημίωρο όμως ο Χρήστος Λισγάρας στο 29ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το 1-1 έγινε μετά από φάση διαρκείας και προσπάθειες για κεφαλιά από τους παίκτες της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον προωθημένο κεντρικό αμυντικό της ομάδας να σκοράρει το 2ο φετινό του γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (33’) ο Σίλβα Κλέιτον με ένα ασύλληπτο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους να πανηγυρίσουν το 2-1. Με το σκορ αυτό έκλεισε ένα «γεμάτο» ημίχρονο με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να πηγαίνουν με το υπέρ τους αποτέλεσμα στα αποδυτήρια.
Ο Γκατούζο στο ξεκίνημα της επανάληψης πέρασε στο παιχνίδι τον επιθετικό Τζορτζ στη θέση του μέσου Μακρή σε μία προσπάθεια να πιέσει την SKODA ΞΑΝΘΗ. Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν με δύο ευκαιρίες για… γκολ με τους Σολτάνι και Καπετάνο να μην καταφέρνουν να σκοράρουν στις μεγάλες ευκαιρίες στο 46’ και το 47’. Στο 60’ ο Ροβίθης πήρε τη θέση του τραυματία Κουτσιανικούλη ενώ στο 61’ ο Κλέιτον μετά από σόλο ενέργεια αστόχησε στο σουτ. Η πρώτη αλλαγή της SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν ο Ράνος που πήρε τη θέση του Καρίμ Σολτάνι ενώ οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τις αλλαγές τους με την είσοδο του Σίσιτς αντί του Πετρόπουλου. Η αναμέτρηση στο β’ μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν να ελέγξουν το παιχνίδι για τους δικούς τους στόχους. Ο Καπετάνος στο 70’ παραλίγο να πετύχει ένα όμορφο γκολ με το γυριστό σουτ που επιχείρησε ενώ ο Παπαστεριανός στο επόμενο λεπτό πήρε τη θέση του Βασιλακάκη για την 2η αλλαγή του Λουτσέσκου. Από το 78’ ο ΟΦΗ έπαιζε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Τζορτζ. Στο 80’ ο Ζαρόπουλος κράτησε το σκορ στο 2-1 όταν απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Ροβίθη. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και η ξανθιώτικη ομάδα πήρε δίκαια τους βαθμούς της νίκης.

Οι καλύτερες στιγμές

5’ Παράλληλη πάσα του Κουτσιανικούλη για τον Ράζακ, ο Ζαρόπουλος απέκρουσε το πλασέ του τελευταίου σωτήρια.
6’ Κόρνερ από δεξιά για τον ΟΦΗ κεφαλιά του Πετρόπουλου και 0-1
17’ Ο Καπετάνος προσπάθησε να βρει τον Σολτάνι όμως η πάσα ανακόπηκε από αμυντικό.
20’ Ο Γουάλας έκανε την σέντρα από αριστερά ο Λουσέρο έπιασε την κεφαλιά όμως ο Λόρια απέκρουσε σε κόρνερ.
24’ Σέντρα του Γουάλας η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Καπετάνου πέρασε άουτ.
29’ Ο Λισγάρας με κοντινή προβολή ισοφάρισε, 1-1.
33’ Ο Καπετάνος έστρωσε την μπάλα στον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λόρια κάνοντας το 2-1.
40’ Σουτ άστοχο από τον Κουτσιανικούλη.
43’ Στην κόντρα επίθεση ο Καπετάνος έκανε το πλασέ αποφεύγοντας τον Λόρια έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας τον ανέκοψε με φάουλ και κιτρινίστηκε.

46’ Σέντρα του Καπετάνου, κεφαλιά του Σολτάνι η μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Λόρια.
48’ Οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους στην επόμενη φάση και ο Λόρια σταμάτησε το πλασέ του Καπετάνου.
53’ Ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα.
61’ Ωραία ενέργεια και πλασέ του Κλέιτον πέρασε λίγο άουτ.
70’ Σέντρα του Μπαξεβανίδη, το γυριστό του Καπετάνου πέρασε άουτ!
80’ Ο Ζαρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ροβίθη στο τετ α τετ.

Διαιτητές

Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (ΕΠΣ Καστοριάς)
Β’ Βοηθός: Μαγιάννης Χρήστος (ΕΠΣ Άρτας)
4ος Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Κίτρινες: 21’ Μεραμπασβίλι, 38’ Απόνιο, 39’ Σολτάνι, 43’ Λόρια, 68’ Γουάλας, 73’ Τζορτζ, 75’ Κλέιτον, 83’ Παπαστεριανός, 93’ Ρούντι.
Κόκκινες: 78’ Τζορτζ.

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Φλίσκας, Βασιλακάκης (72’ Παπαστεριανός), Σολτάνι (63’ Ράνος), Λουσέρο, Κλέιτον (88’ Ρούντι), Καπετάνος.
ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (46’ Τζορτζ), Απόνιο, Κουτσιανικούλης (59’ Ροβίθης), Ραζάκ, Μεραμπασβίλι, Πετρόπουλος (68’ Σίσιτς).

Σχετικά Άρθρα