Οικολογία Τελευταία Νέα

Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί ανάβαση στην κορυφή «Δρυμός ή Χαιντού» στην περιοχή του Λειβαδίτη

xaintoy oribatikos xaintoy oribatikos (1)

Την Κυριακή 09 Νοεμβρίου 2014 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί την ανάβαση στην κορυφή του Δρυμού ή αλλιώς Χαιντού στην περιοχή του Λειβαδίτη. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το Δασικό Χωριό Ερυμάνθου και ανώτερο σημείο της, την κορυφή της Χαιντού σε υψόμετρο 1.617 μέτρων. Έχει μήκος 7 περίπου χιλιόμετρα με υψομετρική ανάβαση 320 μέτρα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι πάνω ακριβώς στην κορυφή υπάρχει φυλάκιο του στρατού το οποίο τώρα ναι μεν είναι εγκαταλειμμένο αλλά μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90 λειτουργούσε κανονικά ως στρατιωτικό φυλάκιο. Το δε ορόσημο βρίσκεται στην οροφή του φυλακίου πάνω από τον χώρο του παρατηρητηρίου.

Το ραντεβού μας έχει οριστεί για τις 07.00 το πρωί στο παρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη.

Καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας τα εξής:

– Από ρουχισμό να έχετε χοντρό μπουφάν μαζί σας λόγω του κρύου που θα υπάρχει στο υψόμετρο των 1.600 μέτρων.

– Στα σακίδια σας οπωσδήποτε αρκετό νερό, αδιάβροχο και φρούτα, ξηρούς καρπούς, ή μαύρη σοκολάτα για την περίπτωση υπογλυκαιμίας.

– Παπούτσια, οπωσδήποτε μποτάκια με χοντρές κάλτσες διότι μη ξεχνάμε ότι η θερμοκρασία του σώματος εξαρτάται από το αν είναι ζεστά τα πόδια ή όχι.

– Υπάρχουν διφορούμενες απόψεις ακόμη για τον καιρό. Πάντως καλό θα ήταν να κοιτάτε συνέχεια την ιστοσελίδα μας γιατί για οτιδήποτε νέο θα υπάρχει, θα το ανακοινώνουμε μέσω αυτής http://orlexan.blogspot.gr/ .
– Δηλώστε συμμετοχή στον αρχηγό της ανάβασης Θεόδωρο Βρεττό στο τηλέφωνο 6977485479.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επόμενη ανάβασή μας, μη ξεχνάτε το εβδομαδιαίο ραντεβού μας, της Τετάρτης (στις 05-11-2014) στο καφέ “Αέρας” Δαγκλή 32. Σας περιμένουμε μετά τις 19.30 για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία ίσως να έχετε.

Σχετικά Άρθρα