Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Έντονη η δραστηριότητα του Δικτύου Λόγου και Πράξης και τον Νοέμβριο

  moysopoylos

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης συμμετέχοντας στο γιορτασμό των 400 χρόνων από το θάνατο του Ελ Γκρέκο πραγματοποίησε εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη «Χρήστος Παυλίδης» με τον τίτλο: Αφιέρωμα στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο- El Greco , «Ο μεγάλος Έλληνας Δημιουργός- η ζωή και το έργο του». Στις 3 Νοεμβρίου είχαμε:

– Έκθεση αντιγράφων έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, η οποία παρέμεινε ανοικτή όχι μία αλλά δύο βδομάδες, από τις 3 ώ ς τις 16 Νοεμβρίου 2014

– Εισήγηση του συγγραφέα- ποιητή Θανάση Μουσόπουλου με θέμα «Νεοέλληνες λογοτέχνες μιλούν για το Ελ Γκρέκο»

– Ομιλία για τη ζωή και το έργο του Δ. Θεοτοκόπουλου- Ξενάγηση στην Έκθεση από το Κρυωνά Σεργκενλίδη- ζωγράφο- εκπαιδευτικό- Επιμελητή Δημοτικής Πινακοθήκης Δήμου Ξάνθης

Εκτός από την εκδήλωση της 3ης Νοεμβρίου, που παρακολούθησε πλήθος φιλότεχνου κοινού και την οποία προλόγισε η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κα Αλεξία Γκιρτζίκη, στη συνέχεια πάνω από δέκα σχολεία, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια επισκέφτηκαν την έκθεση και ξεναγήθηκαν σχετικά από τον κ. Σεργκενλίδη και τον Θαν. Μουσόπουλο, ο οποίος ιδιαίτερα στο Ιερασπουδαστήριο Εχίνου, το 5 ο Γυμνάσιο και το 3 ο Λύκειο μίλησε για την ιστορία της Ξάνθης και της Θράκης και τη σημασία του έργου του Ελ Γκρέκο.

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δ. Σ. του Κέντρο Πολιτισμού, τον πρόεδρο κ. Π. Λύρατζη , την αντιπρόεδρο, τον επιμελητή της Πινακοθήκης εκπαιδευτικό και ζωγράφο κ. Κρυωνά Σεργκενλίδη, τις υπαλλήλους της Δημοτικής Πινακοθήκης, τα σχολεία που επισκέφτηκαν την έκθεση, τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας, όσους/ όσες επισκέφτηκαν την έκθεση, τον κ. Ηρακλή Ζωγράφο- χορηγό της εκδήλωσης, το Δημοτικό Ραδιόφωνο- χορηγό επικοινωνίας.

Το Δίκτυο φρονεί ότι μπορεί να συνεχίσει η γόνιμη συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Θανάσης Μουσόπουλος

Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης

Σχετικά Άρθρα